20 apr. 2022 | 13:03

Monica Pop, avertisment disperat către români. Ce nu trebuie să facă sub nicio formă: „Știți câți și-au pierdut sănătatea așa?”

Sănătate
Monica Pop, avertisment disperat către români. Ce nu trebuie să facă sub nicio formă: „Știți câți și-au pierdut sănătatea așa?
Monica Pop, medic oftalmolog

Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă privind pericolul la care se expune o mare parte dintre românii care au probleme cu vederea. Potrivit specialistului oftalmolog, mulți cetățeni riscă să-și înrăutățească starea de sănătate dacă pică în plasa celor care doresc să se îmbogățeasca pe durerea altora.

„Avantajele sunt inexistente sau mult mai mici decât efectele negative”

Fostul manager al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală face un apel de ultimă oră către toți românii care se confruntă cu probleme oftalmologice. Deși multă lume crede că afecțiunile oculare apar odată cu înaintarea în vârstă, adevărul este cu totul altul, astfel că mulți tineri suferă de probleme cu vederea, fiind expuși la o multitudine de factori externi care agravează aceste afecțiuni.

Persoanele care nu dispun de timp pentru a merge la spital sau cărora le este teamă de medici pot ajunge să prefere recomandările unor persoane sau firme nespecializate în acest domeniu, iar efectele pot fi cu adevărat devastatoare.

De aceea, Monica Pop le recomandă tuturor celor care se știu cu probleme de vedere sau celor care prezintă disconfort ocular să consulte un medic specialist. Cel mai important este să nu se lase sub nicio formă păcăliți de promisiunile neautorizate medical prezentate în diverse reclame.

„Rog pe toţi cei care citiţi să distribuiţi şi să spuneţi cui puteţi să nu se ia nimeni după reclame în sfera OFTALMOLOGIEI referitoare la vreo îmbunătăţire a vederii cu fel de fel de manevre, exerciţii, picături miraculoase (care pot face mult rău; de ex, picăturile care “albesc” ochii roşii dau creşteri ale tensiunii intraoculare sau chiar arteriale şi ochi uscat, deci atenţie mare), creme (!!!!) sau ochelari miraculoşi!

Cei care fac asemenea reclame nu spun şi cât RĂU pot face produsele lor, căci nu au niciun interes. Arată doar aşa-zise “avantaje”, frecvent absente sau, adesea, mult mai mici faţă de efectele negative!”, a transmis medicul oftalmolog.

„ Îmi pare rău de câte ori văd cum sunt înşelaţi oamenii”

În continuare, Monica Pop recomandă prezentarea de urgență la medicul oftalmolog, atunci când apar primele simptome care ar putea indica o problemă de sănătate (de vedere). Potrivit specialistului, atunci când apar afecțiuni oftalmologice grave, doar medicii pot decide tratamentul corespunzător. Astfel, orice soluție vândută prin reclame nu reprezintă decât un mare pericol pentru sănătate și o risipă inutilă de bani.

„Singurele sfaturi le puteţi primi EXCLUSIV de la medicii specialişti, care au tot interesul să le fie bine pacienţilor. Lucrul bun în orice domeniu medical nu are nevoie de reclamă!! În plus, procedurile cu adevărat folositoare sau revoluţionare se vor face întotdeauna (şi sau doar) în ţările dezvoltate, în America de Nord şi Europa de Vest.

Dacă există soluţii recent descoperite pentru boli grele, să fiţi siguri că ele vă vor fi transmise de medicul dumneavoastră şi veţi afla de ele repede.

Sunt şi unele care nu fac rău, dar nici bine, sunt doar pentru naivii care plătesc bani munciţi din greu, pentru nimic! Fel de fel de soluţii-miracol anti-ochelari, de exemplu, nu au vreun efect. Altfel nu ar mai purta nimeni ochelari în lume, nu? Atâta timp cât vedeţi MEDICI OFTALMOLOGI cu ochelari, înseamnă că este cea mai bună cale de urmat!

Ar trebui ca reclamele medicale de orice tip să fie susţinute doar sub egida Ministerului Sănătăţii, pentru a se curma odată vânzările de himere! Îmi pare rău de câte ori văd cum sunt înşelaţi oamenii! Ştiţi câţi oameni şi-au pierdut sănătatea aşa?!!! ATENŢIE MARE !!!!! Sfaturi şi recomandări NUMAI de la MEDICI!”, este mesajul transmis de renumitul medic oftalmolog Monica Pop, potrivit Antena 3.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EVZ.ro
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi majorările anuale
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Capital.ro
Categoria de români care primește mii de euro de la stat prin programul "Prima Conectare 2024"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
AJUTOARE pentru români. Lista completă a celor care beneficiază
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro