Monica Pop, atacată dur pentru că nu vrea să se vaccineze. Cine o face praf: „Minte. Spune inepții. Câtă rușine”

Monica Pop, atacată dur pentru că nu vrea să se vaccineze. Cine o face praf: „Minte. Spune inepții. Câtă rușine”
Monica Pop, aspru criticată de un medic psihiatru

Celebrul medic oftalmolog, Monica Pop, a șocat întreaga lume medicală și a speriat milioane de români cu o afirmație recentă. Acesta a declarat în urmă cu puțin timp că vaccinul anti-Covid-19 ar putea da ca efecte secundare leucemia. În urma dezvluirilor sale fără dovezi științifice, medicul psihiatru Gabriel Diaconu a criticat aspru cele menționate de șeful secției în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

Declarațiile halucinante ale Monicăi Pop au ajuns virale

Vaccinurile anti-Covid-19 dezvoltate de Pfizer, Monderna și alte companii farma se bucură de rezultate îmbucurătoare la testele efectuate până acum, unele dintre ele ajungând chiar în ultimul stadiu de testare pe voluntari din întreaga lume. Deși producătorii anunță o eficacitate de 90% în privința rezultatelor, vaccinurile nu sunt primite de toată lumea cu același entuziasm.

Într-o intervenție la Antena3, medicul oftalmolog, Monica Pop, s-a arătat îngrijorată de efectele secundare pe care acest vaccine le-ar putea avea în câțiva ani, sugerând chiar că oamenii ar putea dezvolta leucemie.

”Domnu Gâdea, are efectele secundare pe termen scurt, dar alea pe termen lung unde sunt? Că vă mai spun încă o dată, peste 3 ani face leucemie unul care face vaccinul. Și fac toți…Domnule Gâdea, de unde știți ce se întâmplă peste un an? Faceți copilului dumneavoastră vaccinul ăsta? Pericolul e foarte mare! Nimeni nu poate niciodată să spună că acest vaccin este sigur. Poate peste 10 ani. Bine, hai, cinci ani!”, a declarat Monica Pop la ”Sinteza Zilei”.

Replică dură a unui medic psihiatru la adresa Monicăi Pop

Medicul Gabriel Diaconu s-a arătat revoltat cu privire la informațiile nefondate făcute de Monica Pop. Acesta a subliniat faptul că a indus o panică nejustificată în rândul cetățenilor, cât și în rândul bolnavilor de leucemie, care se vor teme să mai apeleze la acest vaccin.

Psihiatrul a oferit argumente cercetate potricit cărora nu există nicio dovadă că acest vaccin ar putea influența apariția leucemiei. Din contă, medicul a aflat cu stupoare căutând despre acest subiect că în viitor pot apărea vaccinuri care să vindece această boală, considerată până acum incurabilă.

Doamna doctor Pop trăiește pe o planetă unde vaccinurile dau leucemie.
Nu e foarte clar prin ce mecanism obscur dau vaccinurile leucemie. Nu e foarte clar nici la cât timp dau leucemie. Și, când m-am dus să caut articole despre cele două, am aflat cu stupoare că se dezvoltă vaccinuri, acum, să VINDECE leucemia (unele forme), nu că ar cauza-o.

În opinia doamnei doctor Pop, exprimată la un post de televiziune, leucemia te poate lovi post-vaccinal azi, mâine, sau la câțiva ani distanță, cine știe poate chiar câteva zeci. Face vaccinul o chestie extraordinară, cică, se cheamă „inducție genică”.

Eu știam că anumite lucruri pe lumea asta pot interveni în reglarea expresiei anumitor gene în sensul inducției, sau supresiei.

Eu știam că de asta se ocupă chiar alte fragmente, polimorfisme, din codul nostru genetic, dar și ARN mesager, baza ideii – de altfel geniale – a unor companii de a „antrena” imunitatea corpului nostru uman, dar să dea cancer, nu”, a declarat acesta, potrivit antena3.ro.

Monica Pop, acuzată că minte

În continuare, medicul Gabriel Diaconu se arată revoltat cu privire la dezinformarea populației de către o persoană care este ascultată și apreciată de mulți oameni. Acesta subliniază că, în find, nici nu mai contează numele persoanei, cât contează impactul pe care îl poate avea asupra sănătății publice.

Specialistul le recomandă colegilor săi să intervină atunci când un medic își dă cu părerea greșit despre lucruri care pot influența obiceiurile și sănătatea a milioane de oameni.

„(…) Mai pe românește spus, minte. Spune inepții. Căci nu poți să acuzi un doctor de ignoranță (cred).

Aceste rânduri nu sunt totuși despre doamna doctor Pop, ale cărei ieșiri publice pot avea spuma, bulele sau aciditatea obișnuite. Dar aceste rânduri sunt despre un medic al cărui glas e ascultat de unii oameni, și pe care doamna doctor Pop, cu sau fără bună știință, îi induce în eroare.

Iar când un medic spune prostii, responsabilitatea morală a celorlalți medici ar trebui să fie să răspundă răspicat, căci de-ajuns am schingiuit oamenii de rând cu tot felul de bazaconii, de unii au ajuns să meargă și la psihiatru că nu știu ce să mai creadă”, a dezvăluit acesta la antena3.ro.

Lucrurile mai puțin cunoscute și acceptate de români

Medicul psihiatru explică în continuare că dezvoltatorii acestor vaccinuri au investit sume fabuloase în acest sens, nepermițând să riște ca sănătatea oamenilor să fie pusă în pericol în doi, trei ani, așa cum menționează Monica Pop.

De asemenea, medicul vorbește despre o reticență a societății noastre în ceea ce privește descoperirile la nivel medical.

Ce nu a vrut să înțeleagă, ce refuză să priceapă doamna doctor Pop e că tehnologia de dezvoltare medicală respectă un algoritm cam la fel cum în industria construcției de automobile se respectă un algoritm.

De-aia toate automobilele deocamdată au patru roți, un motor, o cabină și un portbagaj. Așa, la machetă, poți să-ți iei libertăți și să desenezi o chestie futuristă, eventual să-i pui și flapsuri și eleroane.

Dar în elaborarea unui medicament intervine și o formă de inginerie, astfel încât după ce-ai băgat sute de milioane de dolari într-un produs să nu-ți distrugi afacerea că la 1 an, doi ani sau mai mult să moară oamenii pe capete de leucemie, doamna doctor Pop să aibă dreptate și compania să dea faliment. (…)

România e printre țările cele mai înapoiate când vine vorba de implementarea de noi tehnologii medicale. Suntem vai mămicuța noastră la capitolul investiție, dezvoltare, cercetare medicală de graniță. Durează o veșnicie, în România, până când protocoale de studii clinice ajung să fie puse în practică la noi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI