Monica Pop aruncă bomba. De ce a explodat, de fapt, numărul cazurilor de Covid-19: „Omul trebuie să știe lucrurile astea”

Monica Pop aruncă bomba. De ce a explodat, de fapt, numărul cazurilor de Covid-19:
Monica Pop, adevărul despre explozia cazurilor de Covid-19

După ce România pare că stă pe o bombă cu ceas, iar numărul cazurilor de Covid-19 a ajuns la 11.000 pe zi, medicii, cetățenii și autoritățile se află într-o situație disperată a cărei rezolvare pare că nu se găsește. În cursul serii de marti, Monica Pop a vorbit deschis despre principalul motiv al acestui haos. Potrivit renumitului medic, Guvernul este cel care nu gestionează bine această situație, astfel că prin regulile discriminatorii favorizează transmiterea comunitară cu bună știință.

„Să plătească fiecare pentru ce spune publicului”

Monica Pop critică în termeni duri comportamentul Guvernului cu privire la gestionarea pandemiei de Covid-19 și, în special, cu privire la libertatea pe care autoritățile le-o acordă persoanelor vaccinate, în ciuda faptului că acestea sunt responsabile la rândul lor pentru transmiterea comunitară a virusului.

Cu toate acestea, persoanele vaccinate pot umbla libere peste tot, fără să li se impună testarea, în timp ce persoanele nevaccinate, care sunt mai expuse pericolului, trebuie să respecte  mai multe reguli și restricții.

Medicul oftalmolog susține că această situație ar trebui decisă de specialiști, în timp ce politicienii ar trebui să se rezume la treburile administrative ale țării, retrăgându-se atunci când vine vorba de sănătate.

„Politicianul trebuie să stea cu specialistul la masă după ce a terminat discursul lui politic care nu trebuie să conțină niciodată niciun fel de sfaturi medicale.

Am văzut niște lucruri inadmisibile, știți bine, că în urmă cu nu foarte mult timp politicienii mari, din conducerea mare, spuneau că cine s-a vaccinat nu mai trebuie să poarte mască, poate să facă orice.

Deci, ei trebuie să lase scaunul medicului și specialistul să spună și să își asume. Să plătească fiecare pentru ce spune publicului. Să plătească și să răspundă, să fie responsabil, să le spună numai lucruri de care sunt convinși că sunt așa și nu lucruri politice, cum se întâmplă și să își facă norma politică.

Nu ăsta este țelul. Țelul este să fie omul sănătos și asta nu se întâmplă din moment ce îi lasă pe vaccinaţi netestaţi”, a explicat Monica Pop.

Medicii vaccinați pot transmite virusul multor pacienți cu o imunitate scăzută

Din nou, Monica Pop abordează subiectul serii, mai exact, pericolul reprezentat de persoanele vaccinate, dându-i de exemplu pe medici, care au contact direct cu persoane nevaccinate din categorii vulnerabile.

“Imaginați-vă următorul scenariu. Un medic vaccinat nu se testează pentru că așa este recomandarea scelerată. Nu este normal așa ceva, el poate fi infectat. Deci, el a făcut vaccin, este infectat în stare bună, dar nu știe, că dacă nu s-a testat, nu știe. Şi are 30 de pacienți de văzut în ziua aia. Le dă tuturor.

Deci, din acest punct de vedere, vaccinul este pentru a proteja persoana respectivă de o formă gravă, dar nu are nicio legătură cu răspândirea și omul trebuie să știe lucrurile astea”, a spus medicul Monica Pop, la Antena3, dându-i drept exemplu pe artiștii vaccinați care s-au reinfectat, deși au participat la evenimente  unde au fost prezente doar persoane vaccinate sau testate.