Monica Pop, adevărul despre sistemul de sănătate. I-a dat pe toți de gol, a cui e vina, de fapt

Monica Pop, adevărul despre sistemul de sănătate. I-a dat pe toți de gol, a cui e vina, de fapt
Monica Pop, adevarul despre sistemul de sanatate

Reputatul medic Monica Pop a spus, odată și pentru totdeauna, adevărul despre sistemul de sănătate din România. De ce acuză specialistul actuala guvernare a României și care sunt soluțiile pe care ea le propune.

Monica Pop, adevărul despre sistemul de sănătate

Monica Pop a răbufnit la adresa Guvernului actual al României. Reputatul medic i-a dat pe toți de gol, spunând a cui este, de fapt, vina pentru situația curentă a sistemului de sănătate din țara noastră. Ea susține că pentru o bună funcționare a sistemului sanitar român actuala guvernare nu trebuie să se mai implice, numind oameni politici la conducere.

Monica Pop este de părere că miniștrii și directorii instituțiilor medicale trebuie să fie doctori, care să înțeleagă perfect nevoile spitalelor și a cadrelor medicale din România.

„Vreţi un sistem bun de sănătate?! Încetaţi cu numirile politice şi cu miniştrii şi directorii de spitale de alte meserii (sau fără). Doar medicii ştiu şi înţeleg necesităţile reale ale spitalelor şi ale sistemului. Atâta timp cât în structurile de conducere din sănătate vor fi numiţi membrii unor partide, rudele sau simpatizanţii lor, fără nicio tangenţă cu medicina, lucrurile vor sta tot mai rău.

Nu e deloc simplă conducerea unui spial, cu atât mai puţin a unui sistem în care, au aparut, spre nenorocirea lui, tot felul de neaveniţi! Cu consecinţele de rigoare. Nu e absolut nici o calitate sa fii membrul vreunui partid ca sa fii numit la conducerea unui spital, minister, etc. Partidele ar trebui să „racoleze” sau sa sustină doar pe cei foarte competenti, care chiar vor sa facă ceva!” a declarat medicul Monica Pop pe Facebook.

Ce le reproșează Monica Pop celor din Guvern

Doctorul Monica Pop atrage atenția asupra faptului că nu este ușor să conduci sistemul medical din România. Femeia susține că nu este o calitate să fii membrul unui partid pentru a fi numit la conducerea unei instituții medicale. Mai mult, Monica Pop a amintit de perioada comunistă, când spitalele, dispensarele și toate instituțiile din mediul sanitar erau conduse de persoane competente din acest mediu.

„Chiar şi pe vremea comunismului, ministrul sănătătii a fost exclusiv un medic cu renume, niciodata un politruc fără studii medicale! Pâna şi atunci se aprecia meseria de medic, tratată cu mare respect.

La revolutie ministrul Sănătăţii era dl Prof. Dr. Victor Ciobanu, medic celebru. Inainte, dl Prof. Proca. Şi tot aşa…Şi după au fost câţiva medici redutabili! Apoi, se vede…Vreţi sistem de sanatate de calitate, nu vă mai bateţi joc de el!”, a încheiat mesajul specialistul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI