Monica Pop, adevărul despre interzicerea tratamentului cu Ivermectină: „Scopul comercial predomină”

Monica Pop, adevărul despre interzicerea tratamentului cu Ivermectină:
Monica Pop, adevărul despre Ivermectină

Adevărul despre beneficiile Ivermectinei se bat cap în cap cu dezavanajele pe care acest medicament le-ar avea. Un subiect extrem de dezbătut în lumea medicală, folosirea Ivermectinei pare să se apropie cu pași repezi de un rezultat favorbil. În cursul serii de miercuri, Monica Pop alături de alți colegi de-ai săi și-au expus argumentele pro și contra față de acest nou tratament împotriva Covid-19.

Ivermectina scade mortalitatea cauzată de Covid-19

În ciuda faptului că mulți medici români refuză să accepte rezultatele miraculoase ale unui medicament destinat uzului animal, tot mai multe dovezi demonstrează că Ivermectina ajută considerabil la scăderea mortalității în rândul pacienților infectați cu Covid-19.

În cursul serii de miercuri, medicul român din Las Vegas, Ion Alexie, a transmis rezultatul ultimelor studii referitoare la rezultatele tratamentului cu Ivermectină. Renumitul doctor a comparat rezultatele pe care acest medicament le are cu rezultatele Remdesivurului, care în multe situații nu a dat niciun rezultat.

„Este o prezentare a unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Liverpool unde a făcut o analiză care arată clar că, per total, Ivermectina a scăzut mortalitatea cu 75%. Deci o eroare chiar dacă nu era de 75% sau să zicem că scade la 50% sau chiar și cu 20%, dar e un rezultat imens, pentru că

Remdesivirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, Arbidolul nu s-a dovedid niciodată să scadă mortalitatea, pentru că Favipiravirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, ci numai steroizii s-au dovedit”, a spus dr. Ion Alexie, potrivit Antena3.

Monica Pop, mesaj dur către comunitatea medicală

Renumitul medic oftalmolog, Monica Pop, prezentă și ea în emisiunea „Sinteza Zilei”, a părut vizibil influențată de veștile bune cu privire la eficiența Ivermectinei. Sinceră din fire, Monica Pop a dezvăluit unul dintre motivele pentru care lumea medicală nu aprobă acest medicament eficient în lupta cu Covid-19.

Aceasta susține că prețul prea mic al acestui medicament (4, 5 euro) ar dezavantaja vânzările companiilor farmaceutice, astfel că acestea ar fi scădere.

„Știți foarte bine de ce există această reticență, pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică. Atâta timp cât ai văzut un rezultat pozitiv la un medicament trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact.

Și vreau să-l contrazic pe domnul doctor Alexie, pentru că nu trebuie minimalizat niciun medicament pentru că oamenii au făcut ce au putut și au folosit ceea ce au avut la îndemână în momentul respectiv.

S-au salvat foarte multe vieți pentru că infecționiștii spun că la fiecare infectat există cam cinci contacți care au făcut boala aceasta și care nu au ajuns niciodată în atenția autorităților pentru că s-au vindecat, deci numărul de vindecați e mult mai mare decât știm noi că este, însă – încă o dată spun – orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”.