Monica Pop a răbufnit. Ce spune despre românii nevaccinați și restricțiile impuse: ”Asta e soluția”

Monica Pop a răbufnit. Ce spune despre românii nevaccinați și restricțiile impuse: ”Asta e soluția”
Monica Pop, declarații despre românii nevaccinați

Monica Pop a răbufnit din nou! Ce spune celebrul medic despre românii care nu și-au făcut vaccinul împotriva COVID-19 și despre restricțiile impuse? Care este părerea specialistului? Reacția acesteia a fost vehementă.

Monica Pop, despre românii nevaccinați și restricțiile impuse

Monica Pop a comentat în cadrul unei intervenții la un post de televiziune declarațiile unui specialist care a afirmat că România a intrat deja în valul 4 al pandemiei cu COVID-19 și sunt așteptate restricții care să îi vizeze pe românii care nu și-au administrat serul împotriva virusului.

Medicul a subliniat că cei vaccinați pot să se reinfecteze oricând sau să transmită boala, iar singura soluție pentru o evoluție a stării din țară ar fi testele gratuite ca și vaccinul:

„Știm deja și este acceptat și de Ministerul Sănătății care a dat o comunicare în sensul acesta că toți vaccinații se pot îmbolnăvi și pot transmite boala. Deci ce siguranță prezintă un vaccinat netestat? Niciuna!”

Combinația obligatorie în vederea specialistului

Specialistul a declarat că ar trebui ca politica să se îndrepte către această combinație obligatorie care are în vedere vaccinul și testarea. Orice vaccinat se poate îmbolnăvi oricând, astfel că nu ajunge doar serul împotriva COVID-19.

Monica Pop a spus că vaccinații fac o formă mai ușoară a bolii dacă se infectează, lucru care pentru ei este foarte bine, dar pentru cei din jur nu reprezintă niciun fel de garanție acest lucru.

În Franța s-a funcționat pe acest model pentru că autoritățile au pus la dispoziție 6 teste gratuite pe lună, timp în care în România acesta este contracost. Un alt argument este: „De ce vaccinul este gratuit și testele sunt cu bani? Pentru că testele sunt singura modalitate de a opri întra-devăr pandemia, această combinație.”

  • „Trebuie și testare gratuită”

„În loc să cumperi 120.000. 000 de vaccinuri mai bine ar fi cumpărat de jumătate vaccinuri și de jumătate teste și ar fi cu totul altceva. Vă asigur că se termină pandemia în situația asta. Trebuie și testare gratuită. Toate țările, în afară de noi dau un număr de teste lunar pentru fiecare cetățean. Deci ar trebui ca politica să se îndrepte către această combinație obligatoriu, de vaccinare și testare. Orice vaccinat se poate îmbolnăvi, deci un medic vaccinat poate să fie bolnav, iar dacă nu este testat poate să îmbolnăvească pe toată lumea și invers”
Monica Pop (Sursa: Antena 3)

  • Situația de azi, 21 iulie:

„În ultimele 24 de ore au fost 102 cazuri noi de COVID-19, din 27.164 de teste efectuate. Rata de infectare este de 0,37%. Ultima dată când în România au fost înregistrate peste 100 de cazuri a fost pe 16 iunie. Alte două decese au fost raportate de autorități. La ATI sunt 38 de pacienți COVID-19.”

-Cazuri confirmate: 1,081,875
-Cazuri vindecați: 1,046,952
-Cazuri decedați: 34,260