Monica Pop a avut covid-19. Boala a răvășit-o: „Au început nişte simptome, nu am crezut că poate fi atât de severă” VIDEO

Monica Pop a avut covid-19. Boala a răvășit-o: „Au început nişte simptome, nu am crezut că poate fi atât de severă” VIDEO
Monica Pop a avut covid-19. Boala a ravasit-o: „Au inceput niste simptome, nu am crezut ca poate fi atat de severa” VIDEO

Cunoscutul medic oftalmolog Monic Pop a trecut prin clipe extrem de grele după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Recent, ea a acordat un interviu în care a povestit că a făcut o formă severă de Covid-19 și a mărturisit că în toată cariera ei nu a întâlnit un asemena virus.

Monica Pop, după ce s-a vindecat de Covid-19: „Nu credeam că boala asta poate fi atât de severă”

Medicul oftalmolog a explicat că nu a putut să se vaccineze împotriva Covid-19 din cauza unor afecțiuni mai grave.

„Eu nu am putut fi vaccinată pentru că am o boală mai severă, era contraindicat să fac vaccin, nu am făcut. Am luat toate măsurile şi nu s-a întâmplat nimic, până când acum două seri când mi-a fost foarte frig, aşa am început. A doua zi dimineaţă am fost imediat şi am făcut test, la amândoi era pozitiv.” a povestit Monica Pop.

Medicul spune că și-a revenit foarte greu în urma infecției cu SARS-CoV-2, în schimb soțul ei, testat și el pozitiv și care are comorbidități severe nu a avut niciun simptom.

Au început nişte simptome, nu am crezut că boala asta poate fi atât de severă, dar nu la oricine, spre exemplu, soţul meu care a avut comorbidităţi severe nu a simţit nimic. A trecut peste COVID fără să aibă absolut nimic. Eu am avut dureri musculare foarte severe, ameţeală şi nu am mâncat nimic. Şi apa mă deranja. Mi-am revenit greu. Nu s-a pus problema să beau ceva, m-am reabilitat digestiv cu nişte compot de cireşe. Nu puteam să cobor nici măcar o scară.

Citește și: „Ce se întâmplă dacă ai înghițit soluția din testul Covid-19. Medicul toxicolog trage un semnal de alarmă”

„E perfect posibil să fie un virus mixt”

Reputatul medic oftalmolog spune că în contextul în care persoanele pe care le cunoaște și care s-au infectat au avut simptome diferite este posibil că acest virus să fie unul mixt.

Încă ceva foarte important, în ziua de 8 martie colegii au venit cu flori la mine, toţi avuseseră COVID şi fiecare diferit. Unul avea doar simptome digestive, altul respirator, altul n-avea gust şi miros. E perfect posibil să fie un virus mixt, nu ştiu dacă lucrat în laborator.. nu am văzut niciodată aşa ceva, nu îmi venea să cred ce îmi spuneau colegii. Am avut colegi vaccinaţi cu trei vaccinuri şi au fost foarte grav, sau alţii ca soţul meu care nu a avut nimic, deşi erau acele comorbidităţi. E foarte bizar ce se întâmplă.

„Nu trrebuiau ridicate toate restricțiile. Am putea să ne trezim cu un nou val”

Prof. Dr. Monica Pop a precizat că, ținând cont de contagiozitatea crescută a virusului și a ratei mare de infectare, autoritățile nu ar fi trebuit să elimine toate restricțiile dintr-o dată, ci etapizat.

După părerea mea nu mi se pare normal că s-au ridicat toate restricţiile

Restricţiile trebuiau eliminate de mai mult timp, treptat, până la Paşte, nu brusc şi concomitent! Trebuia să li se explice medical, convingător, oamenilor că pericolul nu a trecut, ca încă există, după cum bine se constată, transmitere comunitară, că rata de infectare nu e mică ( 10 în Bucureşti nu e deloc puţin) şi, ca să nu ne trezim cu vreun nou val, trebuie încă să ţinem cont de măsurile profilactice!”, a spus Monica Pop.

Citește și: „Efectele nebănuite ale celei de-a patra doză de vaccin anti-Covid. Ce s-a observat în rândul adulților tineri imunizați cu Pfizer și Moderna. Studiu”