10 nov. 2022 | 10:28

Moneda veche care se vinde cu 3.000 de lei pe internet. Caută prin casă, e probabil să o găseşti!

Diverse
Moneda veche care se vinde cu 3.000 de lei pe internet. Caută prin casă, e probabil să o găseşti!
Poți face bani frumoși cu ea!

În acest an Regatul Marii Britanii a trecut prin cea mai grea perioadă, odată cu decesul Reginei Elisabeta a II-a. Încă de pe vremea Regelui George al IV-lea au fost emise mai multe monede cu chipul reginei în diferite ipostaze. Printre acestea era emisă în 1982 moneda cu chipul Reginei Elisabeta. Azi regăsim pe internet moneda veche care se vinde cu 3.000 de lei.

Ce efect are moartea reginei Elisabeta a II-a asupra lirei sterline

În urma decesului reginei Elisabeta a II-a sunt așteptate modificări ale monedei și timbrelor din Marea Britanie. În urma anunțului morții monarhului, Banca Angliei a anunțat planurile ulterioare pentru bancnotele și monedele cu imaginea reginei.

„Fiind primul monarh care a apărut pe bancnotele Băncii Angliei, portretele iconice ale reginei sunt sinonime cu unele dintre cele mai importante activități pe care le desfășurăm.

Bancnotele actuale care prezintă imaginea Majestății Sale Regina vor continua să aibă curs legal.

Un alt anunț privind bancnotele existente ale Băncii Angliei va fi făcut după ce va fi respectată perioada de doliu.”, anunța comunicatul băncii, imediat după decesul suveranei.

Pentru colecționari efectul, scontat de altfel, a fost creșterea valorii atât a bancnotelor, cât și a monedelor existente și care au chipul regretatei suverane. Printre monedele emise de-a lugul anilor se numără și moneda cu chipul Reginei Elisabeta de 20 de pence, emisă în 1982, ca monedă de celebrare a unei perioade importante din viața suveranei.

Vezi și: Bancnota care îți poate aduce 3.900 de lei. Caut-o prin casă, poate ți-a rămas de la bunici

Moneda cu chipul Reginei Elisabeta se vinde cu 3.000 de lei pe internet

Ca titlu informativ au fost bătute peste 740 de milioane de monede. De departe cele mai multe din orice an, probabil din cauza faptului că moneda a fost introdusă în 1982.

Pe eBay, de exemplu, oamenii le vând cu peste 3 lire sterline. Din nefericire, moneda cu chipul reginei este acceptată în magazine doar ca având o valoare de 20p. Cu toate acestea, au existat 5.000 de monede cu gaură și ar putea ajunge cu ușurință la 50 de lire pentru cumpărătorul potrivit. Totuși, moneda cu chipul Reginei Elisabeta valorează doar 20p la o casă de marcat.

Cum era de așteptat, colecționarii amatori, care dețin moneda din 1982, au profitat de actuala situație. Au scos din sertare moneda și au deci să o vândă pe site-urile de gen. Așa se face că, la o căutare pe Olx, am găsit moneda veche care se vinde cu 3.000 de lei pe internet. Conform descrierii utilizatorului, E valoroasă și o vând pentru colecționari.” Așa că, dacă din întâmplare, ai o astfel de monedă, caută prin casă, e probabil să o găseşti. Poți face bani frumoși cu ea.

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Cum a scăpat Hitler din Primul Război Mondial. Povestea soldatului care i-a cruțat viața: „Dacă aș fi știut cine era, nu l-aș fi lăsat să plece”
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Un desert în amintirea copilăriei. Ieftin și ușor de făcut
EVZ.ro
Când începe și cât durează vacanța elevilor în luna octombrie. În ce zi se întorc în bănci din vacanța de toamnă
Spynews
Permis auto valabil 2 ani în România. Se schimbă Codul Rutier. Control obligatoriu la 24 de luni
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
CU CÂT se VINDE o BANCNOTĂ de 20 de LEI! UNII se ÎMBOGĂȚESC dacă o GĂSESC
Mediaflux
Video halucinant! Copiii dispăruți ai afaceristului Adrian Marțian au fost filmați! Nimeni nu știe nimic de ei. Ce spun pe înregistrare / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro