O nouă monedă este în centrul atenției colecționarilor. Cei care o dețin pot obține o adevărată avere în urma vânzării acesteia. Este vorba, mai exact, despre o monedă de 50 de lei din anul 1992. Atât pe platformele de social media cât și site-urile specializate , aceasta se vinde la aproape 100.000 de lei.
Foarte mulți au acasă monede și bacnote veche. Cei care le vând pot face o adevărată avere. Vânzarea acesteia îți poate aduce bani frumoși în cont fără prea mult efort. În ultima vreme, acest fenomen a prins amploare, iar tot mai mulți oameni vând monde.
Recent, o persoană a anunțat că pune spre vânzare o monedă de 50 de lei din anul 1992. Cei care-și doresc să o aibe în colecție, trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 100.000 de lei. Potrivit celui care a postat anunțul, moneda se află într-o stare excelentă.
”Vând moneda de colecție de 50 lei din anul 1992, în stare foarte bună, are doar câteva zgârieturi, prețul este negociabil.”, a scris propietarul în descrierea fotografiei.
Te-ar putea interesa și: Moneda veche care se vinde cu peste 30.000 de lei pe internet. E foarte căutată, vezi dacă o ai şi tu
Te-ar putea interesa și: Moneda din România care valorează aproape 40.000 de lei. E recentă, ce are special: ”O scot la licitaţie”
Această monedă are și un detaliu care atrage atenția. Se pare că prețul este unul ridicat și datorită faptului că este făcută din aur. Mai mult, aceasta se pare că are doar câteva zgârieturi.
În ultima vreme, pe platformele de anunțuri apar tot mai multe astfel de oferte. Chiar dacă economia trece prin momente dificile, această industrie se pare că nu are de suferit.
”Investițiile în monede rare nu înlocuiesc investițiile tradiționale pentru a vă atinge obiectivele financiare. Cu toate acestea, acest activ vă poate ajuta să vă diversificați portofoliul și să reduceți riscul.”, atrag atenția specialiștii.
Investiția în monede rare nu este una atât de complicată. Specialiștii atrag atenția asupra monedelor contrafăcute sau falsificate.
Breasla Numismaților Profesioniști (PNG) le definește ca fiind ”modificarea suprafeței unei monede pentru a diminua sau ascunde defectele și pentru a denatura starea și valoarea acesteia”.
Te-ar putea interesa și: Monedele care îți pot aduce 35.000 de dolari dacă le-ai adus cu tine din vacanțe. Caută-le repede prin casă!