O monedă românească, emisă în anul 1999, se cumpără pe internet cu o sumă de aproape 30.000 de lei. Designul deosebit pe care îl prezintă o face de valoare în ochii colecționarilor. Află în rândurile de mai jos care este povestea banului vechi. Îți poți majora veniturile, dacă ai și tu acest ban acasă.
„Monedă veche, anul 1999, eclipsă de soare, stare foarte bună”, este descrierea făcută de un vânzător la un ban de pe platforma OLX, ce poate fi vizualizat și în galeria foto a articolului.
Un eveniment astrologic de excepție i-a determinat pe reprezentanții Băncii Naționale a României, în anul 1999, să lanseze pe piața monetară un nou ban. Este vorba despre moneda de 500 de lei, realizată dintr-un metal aparte, emisă în amintirea eclipsei totale de Soare.
Pe platforma OLX, moneda de 500 lei din anul 1999 se vinde cu aproape 30.000 de lei. Mai exact, românul care a expus-o la vânzare pentru colecționari cere o sumă de 25.000 de lei pe banul deosebit. Dacă îl ai și tu acasă, trebuie să știi motivul pentru care este atât de deosebit. Poți face mulți bani.
Te-ar putea interesa și: Moneda din România care îţi „plăteşte” o vacanţă fără probleme. E râvnită de colecţionari, ce are special
Banca Națională a României a făcut publice, într-un act legislativ publicat în Monitorul Oficial, Partea I 388 16 august 1999, privind punerea în circulaţie, cu ocazia eclipsei totale de Soare din data de 11 august 1999, a monedei cu valoare nominală de 500 lei, care sunt caracteristicile tehnice ale monedei.
Moneda din anul 1999 cu eclipsă de soare prezintă, potrivit sursei citate, următoarele caracteristici:
Moneda de 500 de lei, emisă în anul 1999, cu eclipsă de soare este unică. Designul său este cu totul special. Aversul monedei prezintă, în partea dreaptă superioară, stema României, care intersectează imaginea stilizată a discului solar aflat în una dintre fazele minime de vizibilitate din timpul eclipsei.
Sub stema de pe avers se află, în partea centrală, un cartuş compus din şapte linii paralele, în care este gravată cu majuscule inscripţia „România”. Litera o din inscripție a fost prezentată sub forma unui spot luminos cu raze, făcând trimitere la imaginile Soarelui în timpul eclipsei totale din anul 1999.
Dedesubtul cartuşului, în interiorul discului solar, a fost gravată valoarea nominală „500 lei”. Sub aceasta este inscripționat și anul lansării monedei în cauză, respectiv anul 1999.
Te-ar putea interesa și: Moneda din România care valorează o avere. Te poate face mai bogat cu 470.000 de lei
Reversul monedei emise în anul 1999 cu eclipsa de soare prezintă în centrul său, o compoziţie grafică stilizată, sub forma a două figuri geometrice elipsoidale, simbolizând mecanismul producerii eclipsei de Soare, potrivit reprezentanților Băncii Naționale a României.