Moneda pe care va apărea chipul Regelui Charles. Când va intra în circulație
Regele Charles al III-lea își va face, în curând, prima apariție oficială pe bancnotele britanice, susține presa internațională. Mai mult de atât, Monetăria Regală a anunțat o presare specială de monede și bancnote în onoarea moștenirii Reginei Elisabeta a II-a. Cum va arăta banul ce poartă chipul noului suveran.
Chipul Regelui Charles va apărea pe moneda națională a Marii Britanii
Efigia oficială a monedei regelui Charles al III-lea a fost dezvăluită de Monetăria Regală a Marii Britanii, iar prima apariție a monedei în circulație a fost anunțată. Imaginea noului suveran va apărea pe monedele de 50 de lire din statul englez în jurul lunii decembrie a acestui an.
Cu toate acestea, înainte de lansarea monedei respective, cei de la Daily Star au anunțat că o gamă specială de monede memoriale va lansa pe 3 octombrie, la ora 9:00, în memoria Reginei Elisabeta a II-a.
Portretul monarhului va apărea pe moneda de 50 de lire, precum și pe o coroană specială de 5 lire, care va onora viața și moștenirea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.
„Ne așteptăm ca clienții să înceapă să primească gama comemorativă din octombrie și apoi ne așteptăm ca moneda memorială circulantă de 50 de euro să apară în schimbarea oamenilor, probabil din decembrie”, a declarat Nicola Howell, director comercial la Royal Mint.
Citește și De ce a murit Regina Elisabeta a II-a. Certificatul de deces, făcut public
Cum arată noua monedă pe care va fi inscripționat chipul Regelui Charles
Martin Jennings este omul din spatele noii efigii, care a fost aprobată personal de Regele Charles al III-lea, monedă ce va fi pusă în circulația la sfârșitul anului 2022.
Pentru a respecta tradiția, portretul suveranului îl va înfățișa pe monarh cu fața orientată în partea stângă, opus celui al efigiei regretatei Regina Elisabeta a II-a.
Chris Barker de la Royal Mint Museum a descris de atunci noua imprimare ca fiind una cu adevărat demnă.
„Charles a urmat acea tradiție generală pe care o avem în monedele britanice, mergând până la Carol al II-lea, de fapt, că monarhul se confruntă în direcția opusă predecesorului lor. Demn și grațios, ceea ce reflectă anii săi de serviciu,”, potrivit sursei citate.