16 apr. 2024 | 12:38

Moneda importantă care s-a prăbușit. Nu s-a mai întâmplat așa ceva de aproape 35 de ani

Economic
Moneda importantă care s-a prăbușit. Nu s-a mai întâmplat așa ceva de aproape 35 de ani
Moneda care s-a prăbușit

Yenul Japonez, una dintre cele mai importante monede, a înregistrat cel mai scăzut nivel din ultimii 34 de ani. Există speculații cum că Banca Japoniei ar veni în sprijinul monedei naționale.

Yenul Japonez înregistrează noi minime

La începutul acestei săptămâni, dolarul american se tranzacționa pentru 154,28 de yeni japonezi. Acesta este cel mai ridicat nivel din ultimii circa 34 de ani. În anul 2022 s-au mai înregistrat astfel de minime, atunci când Banca Centrală a Japoniei a fost nevoită să intervină.

Atunci, autoritățile au cheltuit 9,200 miliarde de yeni, adică circa 60 de miliarde de dolari, pentru a sprijini moneda națională. Au avut loc trei intervenții.

Specialiștii spun că declinul monedei japoneze are loc pe fondul unei aprecieri mai ample a dolarului, acesta fiind sprijinit de către datele economice care indică faptul că rezerva Federală a Statelor Unite ale Americii ar putea amâna până în luna septembrie reducerea dobânzilor.

În același timp, evoluția dolarului a fost determinată și de conflictul din Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, Ministrul de Finanțe Shunichi Suzuki precizează că urmărește evoluțiile de pe piața valutară și că Tokyo este pregătit să acționeze.

Cursul euro a urcat la maximul ultimelor patru săptămâni

Cursul euro a crescut de la 4,9714 la 4,9737 lei, un maxim al ultimelor patru săptămâni. Afirmația făcută de oficialii de la Teheran că nu va mai urma un nou atac asupra Israelului și întârzierea unui răspuns din partea Ierusalimului au calmat piețele internaționale.

Aurul se tranzacționa între 2.344,90 – 2.363,40 dolari/uncie, sub maximul de 2.431,90 dolari atins vinerea trecută. În piața locală, un gram de aur a coborât la 359,6861 lei.

De asemenea, analiștii sunt de părere că urmează o primă tăiere a dobânzii de referință cu un sfert de punct procentuale, dacă inflația își va menține tendința descendentă.

Cursul lirei sterline a coborât la 5,8274 lei, iar francul elvețian  a crescut marginal, de la 5,1091 la 5,1094 lei. În ceea ce privește Bitcoin, a scăzut duminică la circa 61.600 dolari, dar luni a crescut la 64.779 – 66.864.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Regele Charles revine la îndatoririle publice. Vizită la un spital specializat în cancer
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a vândut o VECHE UZINĂ din România. A fost fondată în urmă cu peste 80 DE ANI
Capital.ro
Câte calorii are, de fapt, un mic. Medic: ”Așa vă dați seama că este un mic bun!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro