Moneda din România care se vinde cu 23.000 de lei pe internet. O poţi găsi prin sertarele bunicilor, faci bani frumoşi dacă o ai!
Moneda se vinde cu 23.000 de lei pe internet! În perioada interbelică, România a cunoscut una din cele mai importante perioade economico-sociale, dar și tumultoase din punctul de vedere al Regalității în Casa de Hohenzollern. Suntem în anii 30, perioadă în care, la data de 8 iunie 1930, urca pe tron Carol al II-lea, tatăl celui ce avea să devină Prințul Mihail. Este momentul în care BNR, prin Monetăria Statului, emitea o serie de monede și bancnote, care astăzi au o valorea de colecție importantă. Printre acestea se regăsește și moneda din România care se vinde cu 23.000 de lei pe internet. O poţi găsi prin sertarele bunicilor, faci bani frumoşi dacă o ai!
Perioada interbelică și evoluția României
După moartea celui de-al doilea Rege al României, din Casa de Hohenzollern, Ferdinand I, la 20 iulie 1927, tronul trebuia să fie moștenit de primul născut, Carol al II-lea. Numai că domnia lui Carol al II-lea avea să fie, păstrând proporțiile, asemănătoare cu cea a fratelui mai mare a viitorului suveran britanic George al VI-lea, Eduard al VIII-lea.
Casa Regală a României avea să primească o primă lovitură din partea Principelui de România în Primul Război Mondial, când se va căsători ilegal cu Ioana Lambrino, dar nu înainte de a dezerta de pe front. Ca urmare a acestei situații, Carol al II-lea renunța la tronul României.
Ulterior se căsătorește cu principesa Elena a Greciei, dar, deși se spera la o revenire a acestuia, Carol al II-lea și-a părăsit familia în decembrie 1925, renunțând din nou la tron a doua oară și trăind în Franța cu Elena Lupescu, situație, de altfel, neacceptată de Regele Ferdinand I, astfel că acesta lua decizia de a transfera moștenirea tronului către nepotul său, viitorul Rege Mihai I, rezultat din căsătoria Regelui Carol al II-lea și principesa Elena a Greciei.
Din punct de vedere economic, România avea să cunoască cea mai înfloritoare perioadă, odată cu declanșarea marii industralizări și modernizări a noului stat suveran. În acest context, valoarea monedei naționale avea să cunoască o relativă stabilitate, iar BNR, prin Monetăria Statului de atunci, emitea o serie de monede și bancnote, unele comemorative, cum este și cazul monezii de care vorbim azi.
Moneda se vinde cu 23.000 de lei pe internet
Moneda emisă de BNR în 1930 îl reprezenta pe Carol al II-lea, fiindu-i atribuită titulatura de „Regele”. Moneda a circulat puțin pe piață, între anii 1930 și 1940, fiind emisă o nouă serie în 1937. Moneda, în valoarea de 50 de lei, împreună cu moneda de 100 de lei, a fost demonetizată prin forfecare de către Vereinigte Deutsche Metallwerke AG din Altena, NRW, Germania.
Nichelul extras a fost folosit pentru producția militară și, parțial, pentru acoperirea monedelor de 100 de lei emise în 1943 și 1944. Moneda de care vorbim azi, conform unui colecționar, se vinde cu 23.000 de lei pe internet, fiind una din matrițele celei emise în 1937. Colecționarul face această specificare pe OlX, scriind că „Moneda de colecție de 50 de lei din 1937 e o monedă matrițată care a fost scoasă din circulație de statul Român”.
Este una din monedele rare în aceste zile, și poate de aici și faptul că se vinde cu 23.000 de lei pe internet. Dacă ești tentat să faci ce va bani, o poţi găsi prin sertarele bunicilor. Faci bani frumoşi dacă o ai!