17 mai 2023 | 16:46

Moneda din România care costă 9.000 de euro. Sigur o ai și tu prin sertare

Diverse
Moneda din România care costă 9.000 de euro. Sigur o ai și tu prin sertare
Primii numismatici foarte interesați de monedele coloniale!

Așa cum ne-am obișnuit, în ultima vreme, din ce în ce mai mulți colecționari amatori scot la vânzare bancnote și monede, unele dintre ele nefiind atât de rare pe cât ar părea. Printre cele mai recente se numără și moneda din România care costă 9.000 de euro. Dacă te-am făcut curios, citește mai departe și vezi care este această monedă. Ceea ce putem, totuși, să-și spunem, este că sigur o ai și tu prin sertare.

Tendințe în schimbare în piața numismatică

În ultimii ani, cererea de monede rare în segmentul de vârf al pieței a crescut vertiginos. Prețurile de mai multe milioane de dolari la licitații au devenit ceva obișnuit. Aseară, o monedă antică certificată  a fost vândută unui cumpărător american pentru 1,9 milioane de dolari. Cea mai recentă tendință de colecționare care continuă să uimească a fost apariția colecționarilor mega-bogați care se luptă pentru cele mai bune și mai rare monede. Există cel puțin patru până la șase miliardari care colecționează în mod activ monede, fiecare dintre ei investind cel puțin 200 de milioane de dolari în colecția lor.

Vezi și: Moneda din România care se vinde cu 6.000 de lei pe internet. Puţini colecţionari o au. De ce e specială

Activitatea de cumpărare a acestor mega-cumpărători a avut un impact asupra prețurilor pentru cele mai bune rarități cunoscute și importante. Acești cumpărători par a fi imuni la provocările economice cu care se confruntă colecționarii obișnuiți, rate ale dobânzii mai mari, inflație și piețe de capital în scădere. Intrarea mega-colecționarilor este doar cea mai recentă tendință de schimbare în numismatică.

Vezi și: Monedele pe care le poţi vinde cu o avere. Se dau cu mii de euro, din ce în ce mai mulţi le caută!

Obiceiurile de colecționare a monedelor în SUA, de exemplu, conform specialiștilor, au evoluat de când acest hobby a devenit popular la sfârșitul anilor 1850. Monedele Large Cents au devenit foarte căutate atunci când formatul mare a fost abandonat. Multe colecții mari au fost formate de colecționari care au început să caute câte un Large Cent din fiecare an bătut între 1793 și 1857.

Primii numismatici foarte interesați de monedele coloniale

Mulți au fost surprinși să afle că în 1815 nu a fost produs niciunul din cauza lipsei de cupru. Primii numismatici erau, de asemenea, foarte interesați de monedele coloniale și de tot ceea ce avea legătură cu George Washington. Un studiu al primelor cataloage de licitații de monede rare poate oferi colecționarilor de astăzi o privire interesantă asupra a ceea ce era considerat important de colecționat.

De asemenea, mulți colecționari de astăzi sunt uimiți de faptul că colecționarea de monede de diferite monetării nu a devenit populară decât la începutul secolului XX. Acest lucru pare aproape imposibil pentru colecționarii moderni, care ar plăti 2 milioane de dolari pentru un Double Eagle din 1927-D și doar 2.000 de dolari pentru un Double Eagle din 1927.

Vezi și: Moneda care îți poate aduce 50.000 de euro. Detaliul care o face atât de prețioasă

Păstrând proporțiiile, pe piața românească de profil, unde sunt și mulți colecționari amatori, au început să se vândă, dince în ce mai mult, bancnote și monede românești, unele rare, într-adevăr, altele nu atât de vechi și nu scoase d emult din circulație, precum este și moneda din România care costă 9.000 de euro.

Care este moneda din România care costă 9.000 de euro

Așadar, vorbim de moneda de 1 ban, aceasta fiind, de fapt, moneda din România care costă 9.000 de euro, emisă în 1965, pe vremea comuniștilor. Deși, conform pozelor publicate de proprietar, moneda nu este în cele mai bune condiții, acesta cere pe ea, așa cum spuneam, 9.000 de euro.

Vezi și: Moneda din comunism care se vinde cu 5.000 de lei pe internet. Verifică prin sertare, poți lua bani frumoși

În general, valoarea de vânzare a unei monede, fie ea și mai puțin rare, poate crește în condițiile în care obiectul nu este deteriorat sau într-o stare avansată de deteriorare. Nu știm dacă acest colecționar a reușit sau va reuși să încaseze această sumă, extrem de mare, dar ceea ce putem spune este că, în mod sigur, s-ar putea să o ai și tu prin sertare.

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Gata cu verde și roșu. Iată care sunt sunt culorile la modă, anul acesta, pentru a face casa să arate elegantă de Crăciun
Click.ro
Ce l-ar fi supărat pe Iohannis. Poliția maghiară intervine cu explicații
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Doliu la Hollywood. A murit actorul din „Candyman” și „Final Destination”
EVZ.ro
Lăsatul Secului pentru postul Crăciunului 2024. Ce se face pe 14 noiembrie
Spynews
Elena Băsescu este de nerecunoscut. Nimeni nu a mai văzut-o așa pe fiica lui Traian Băsescu
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Mediaflux
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala, primele declarații după anunțul că este însărcinată. Ce a spus viitoarea mămică
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro