03 feb. 2024 | 20:59

Moneda din 2017 care se cumpără cu 9.000 de lei. Motivul pentru care e aşa de scumpă, ce spun colecţionarii

Diverse
Moneda din 2017 care se cumpără cu 9.000 de lei. Motivul pentru care e aşa de scumpă, ce spun colecţionarii
Cum arată moneda în valoare de 9.000 de lei, care se vinde pe platforma OLX. Ce detalii deosebite prezintă.

O monedă lansată în 2017 se vinde în prezent pe platforma OLX cu suma de 9.000 de lei. Banul prezintă o defecțiune minoră, însă în rest prezintă detalii deosebite și valoroase în ochii colecționarilor. Află în rândurile de mai jos despre ce ban este vorba. Este posibil să-l ai și tu, dacă ai plecat recent din țară.

Ce monedă costă aproape 9.000 lei pe internet

O monedă – nu românească, ci britanică – lansată în urmă cu șapte ani a atras atenția utilizatorilor online, după ce a fost scoasă la vânzare pe platforma OLX de către un conațional. Proprietarul banului îl vinde cu suma de aproape 9.000 de lei, mai exact cu 8.955 lei.

„Monedă unicat 1 pound – 2017, cu defect în partea de jos a capului. Pentru colecționari! Preț 1.800 euro, negociabil”, este anunțul făcut de un utilizator online pe platforma OLX.

Te-ar putea interesa și: Moneda românească din 2004 care se vinde cu mii de lei pe internet. Aşa faci bani frumoşi la final de an

Ce caracteristici deosebite are moneda de 1 GBP

Este vorba despre moneda britanică de 1 pound/GBP, cunoscută de toată lumea care a călătorit în Marea Britanie. Banul este bătut în aur de 22 de carate, de firma The Royal Mint. Moneda a fost lansată în anul 2017, în număr de 2.017 exemplare, toate oferite la vremea respectivă spre vânzare.

Moneda de 1 pound/GBP, din aur, din anul 2017 prezintă nu mai puțin de 12 fețe. A fost îmbunătățită cu aur roșu pentru a prezenta o culoare unică în două tonuri. De obicei, monedele au o inversare de 180 de grade pe imaginile dintre față și spate, dar aceasta are alinierea tipică medaliilor.

Florile speciale reprezentate pe moneda britanică

Pe aversul monedei de 1 pound/GBP a fost reprezentat al cincilea și cel mai modern portret al regretatei regine Elisabetei a II-a, creat de designerul Royal Mint Jody Clark. Reversul prezintă cele patru flori naționale ale Regatului Unit. A fost proiectat de David Pearce din Walsall, West Midlands.

Cum a reușit David Pearce să creeze banul valoros

Pe vremea când avea doar 15 ani și era elev în liceu, David Pearce a intrat în competiția Royal Mint, cu scopul de a crea chiar această monedă. Opera sa de artă înfățișează trandafirul englezesc, prazul galez, ciulinul scoțian și trifoiul irlandez, toate reprezentate pe o tulpină dintr-o coronetă regală.

David Pearce a fost sunat de cancelarul de la vremea respectivă, George Osborne, să îi transmită că a câștigat competiția și să-l invite pe Downing Street pentru a-i oferi un tur în centrul guvernului.

Te-ar putea interesa și: Moneda din România care se cumpără cu zeci de mii de lei. A ajuns să coste o avere, ce spun colecţionarii

Moneda de aur lansată în anul 2017 în valoare de 1 pound/GBP a fost furnizată într-o cutie frumoasă de prezentare, completată cu certificatul oficial de autenticitate al său. În prezent însă, modul în care intri în posesia ei depinde strict de proprietarul său.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro