13 nov. 2023 | 09:38

Moneda de colecţie care se vinde cu mii de lei. E veche, foarte puţini o mai au

Diverse
Moneda de colecţie care se vinde cu mii de lei. E veche, foarte puţini o mai au
Moneda care se vinde cu 6000 de lei românești. A fost lansată în anul 1922 și prezintă detalii cu totul unice.

O monedă veche, pe care foarte puțini români o mai dețin, a fost scoasă la vânzare cu o sumă de mii de lei. Dacă vrei să-ți mărești veniturile financiare în această lună, trebuie neapărat să o cauți prin sertarele dulapurilor vechi din locuință. Află în rândurile de mai jos despre ce este vorba concret.

Monedă veche, ce datează din 1922, scoasă la vânzare pe platforma OLX

În ultimii ani de zile, industria vânzării de monede s-a extins considerabil în România. Este unul dintre puținele domenii de activitate ce nu au fost afectate, de-a lungul timpului, de crizele ce au tulburat liniștea economiei. Bineînțeles, evoluția sa depinde de mai mulți factori, inclusiv tehnologici și culturali.

Cert este că românii pot să își mărească ușor veniturile financiare lună de lună, dacă dețin mai multe monede sau bancnote vechi, precum cea despre care vom vorbi în materialul de astăzi. Este una ce datează din anul 1922, potrivit informațiilor puse la dispoziție de vânzătorul ei.

Ce detalii importante ascunde moneda de interes pentru colecționari

Monedele nu au fost privite, de-a lungul timpului, doar ca mijloace de schimb sau unitățți de măsură a valorii. Ele au reprezentat și obiecte cu valoare istorică, estetică sau culturală, în mod deosebit pentru colecționari. Unicitatea monedei despre care vom vorbi astăzi o face de mare importanță pentru aceștia.

Detalii precum raritatea banului și informațiile de natură istorică sau culturală pe care le prezintă fac monedele să sporească complexitatea industriei de vânzare a acestora. Vânzătorul ce a scos la vânzare pe platforma OLX moneda din anul 1922 spune că este una de foarte mare valoare.

Moneda de 10 lei din 1922 – „o operă de artă și o urmă de istorie”

„O monedă de colecție care arată o operă de artă și o urmă de istorie față verso din 1922”, este descrierea pe care vânzătorul i-a atribuit-o banului oferit spre vânzare pe OLX.

Pe față, moneda prezintă următoarele inscripții: „Ministerul Apărării Naționale”, valoarea de 10 lei, sub care este notat textul „Contribuție pentru Arcul de Triumf”. Pe verso, banul prezintă construcția propriu-zisă Arcul de Triumf, deasupra și sub care este notat textul „Glorie Eroilor”.

Se vinde cu nu mai puțin de 6.000 de lei românești

Monedele sau bancnotele din anumite intervale istorice sunt mult râvnite de colecționari, cum poate fi și cazul celei expuse la vânzare pe platforma OLX. Vânzătorul cere pentru ea nu mai puțin de 6 mii de lei.

Așadar, dacă o ai ascunsă prin sertarele din dulapurile de acasă și vrei să îți mărești veniturile financiare înainte de sărbătorile de iarnă, îți poți încerca și tu norocul.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Fosta lui Jador, condamnată la închisoare. S-a dus vremea opulenței și a luxului
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
S-a schimbat legea pentru șoferii cu permis categoria B. Ce condiții trebuie respectate
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ALERTĂ SANITARĂ în ROMÂNIA! PERICOL MAJOR după inundații!
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro