21 aug. 2023 | 12:00

Moneda comunistă de 1 leu se vinde cu o sumă mare pe OLX. Ce preț are în 2023

Diverse
Moneda comunistă de 1 leu se vinde cu o sumă mare pe OLX. Ce preț are în 2023

Ai cumva ascunse sau uitate prin sertare monede din perioada comunistă? S-ar putea să îți fie de ajutor, dacă vrei să câștigi câțiva bani în plus. O monedă de 1 leu se vinde în 2023 cu nu mai puțin de 500 de lei pe platformele online de vânzare, cum ar fi OLX. Iată despre ce este vorba concret!

Cum poți face bani vânzând monede

Industria vânzării de monede a fost marcată de schimbări semnificative de-a lungul timpului. Toate acestea au fost influențate, mai mult sau mai puțin, de factori economici, tehnologici, dar și culturali. Astăzi românii pot să facă bani frumoși din vânzarea de monede sau bancnote vechi.

Monedele nu au mai fost văzute doar ca mijloace de schimb sau unități de măsură a valorii, ci și ca obiecte de colecție cu valoare istorică, estetică sau culturală. Aceste detalii au condus la conturarea unei industrii complexe de vânzare a banilor de colecție, rari sau vechi, emiși în tiraje limitate.

Monedele sau bancnotele din anumite perioade istorice sunt mult râvnit de colecționari. O schimbare majoră în industria vânzării de monede a fost reprezentată de proliferarea platformelor online, unde vânzătorii și cumpărătorii pot afla instant informații despre obiectele ce îi interesează.

Platformele online, cum ar fi OLX, au deschis calea către o metodă de tranzacție între cumpărători și vânzători mult mai facilă, chiar de la distanță. Așa se face că astăzi, inclusiv românii pot să câștige sume frumoase de bani doar oferind spre vânzare monede sau bancnote din anumite perioade de timp.

Moneda de 1 leu care se vinde cu 500

Un român a făcut public în urmă cu puțin timp un anunț privind vânzarea unei monede ce datează din perioada comunismului. Banul prezintă o valoare de 1 leu și a fost lansat pe piața economică în anul 1966, potrivit informațiilor furnizate de către vânzător.

„Vând monedă de colecție, anul 1966. Rog seriozitate. Prețul este negociabil”, este anunțul vânzătorului de monede comuniste, publicat pe platforma online OLX.

Românii care au această monedă acasă, poate ascunsă sau uitată prin sertare, pot face bani frumoși de pe urma ei. Dacă o vinzi, poți să câștigi aproximativ 500 de lei. Este de altfel și suma cu care vinde vânzătorul care a făcut anunțul precizat anterior, pe OLX.

Dacă ai o astfel de monedă acasă și plănuiești să o vinzi, ține cont de faptul că industria de vânzare a monedelor este extrem de diversă și mereu în schimbare. Demersurile economice pot să influențeze modul în care evoluează, mai ales în perioada curentă.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Sfaturi înainte de-a ține post. Aceste alimente trebuie consumate neapărat
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin de la Comisia Europeană. România e obligată până în 2030
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
AMENZI de 3.000 de lei pentru cei care STAU LA BLOC. ACUM e total INTERZIS
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro