22 mai 2022 | 16:52

Moneda care te poate face mai bogat cu 250.000 de euro. Mare noroc dacă o ai acasă

News
Moneda care te poate face mai bogat cu 250.000 de euro. Mare noroc dacă o ai acasă
Moneda de colecție românească care costă 250.000 de euro

Sunt mulți români care colecționează monede, iar unele dintre ele își cresc valoarea semnificativ odată cu trecerea anilor. O monedă românească a ajuns să coste în prezent în jur de 250.000 de euro. Despre ce monedă este vorba?

Moneda românească de 250.000 de euro

Specialiștii spun că aceasta este cea mai valoroasă monedă din România. Dacă ai în casă această monedă, este posibil să te alegi cu o mică avere și să fi fost bogat fără să-ți dai seama. Moneda este una foarte rară, fiind emisă în doar 200 de exemplare.

Este vorba despre „polul lui Carol I”, având o valoare nominală de 20 de lei. Moneda a fost emisă în anul 1868 și purta efigia domnitorului român. Avea 6,45 de grame, din care 10% cupru și 90% aur.

Moneda făcea parte din planul domnitorului de sfidare a Imperiului Otoman, însă, din păcate, nu a fost pusă niciodată în circulație. Ea a ajuns în topitorile turcești. Din fericire, au supraviețuit câteva exemplare, motiv pentru care și suma uriașă cu care s-ar putea vinde.

De asemenea, moneda are valoare istorică pentru că prefigura independența României, câștigată formal în anul 1877. Piesa de 20 de lei din anul 1868 are o cotă de 250.00 de oră, în catalogul de monedă românească, semnat de Erwin Schaeffer și Bogdan Stambuliu.

Pe de cealaltă parte, experții BNR vin cu o altă estimare, mai mică, de „doar” 100.000 de euro. Cu toate acestea, valoarea nu a fost atinsă niciodată până acum. Maximul a fost de 32.500 de dolari în anul 2010.

Cu cât a fost scoasă la vânzare o monedă de 50 de bani

Monedele românești de 50 de bani nu sunt nimic deosebit în ziua de astăzi, în afară de cele din anii 2005 și 2006. Acestea sunt considerate acum a fi piese de colecție și costă o avere.

Astfel de anunți au apărut pe OLX cu moneda de 50 de bani emisă în anii 2005 și 2006. Cei care sunt colecționari înrăiți și vor să o aibă în colecție vor trebui să plătească 600 de lei pentru piesa veche de 16-17 ani.

„Monede de 50 bani anii 2006-2005 ,monede românești de colecție foarte rare”, se arată în anunțul publicat pe OLX.

Tot pe OLX a fost scoasă la licitație și moneda de 100 de lei, cea din anul 1994 cu chipul lui Mihai Viteazu. Prețul unei astfel de piese de colecție este de 330 de lei.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro