Dacă ești un colecționar de monede sau vrei să scapi de banii care zac prin sertarele din casă, află că acest exemplar se vinde cu 5000 de lei ((1000 de euro) pe internet. Caută bine prin dulapuri, s-ar putea să mai ai această monedă din anul 2002. Aşa ți se rotunjesc puțin veniturile chiar înainte de perioada cadourilor pentru sărbătorile de iarnă.
Este momentul perfect să cauți prin dulapuri și în pușculiță. O monedă cât de cât recentă, pe care sunt șanse mari să o mai ai și acum prin casă, se vinde cu o sumă frumușică pe unul dintre cele mai mari site-uri de anunțuri din România.
Cine ar fi crezut vreodată că monedele de la începutul anilor 2000 se vor vinde cu bani frumoși două decenii mai târziu? Românii care mai au acasă celebra pușculiță cu bănuți și bancnote ieșite din circulație ar trebui să verifice dacă au în colecție o monedă de 2 euro din Germania, care acum se vinde cu 5000 de lei pe Olx.
Monedele vechi sunt un punct de atracție pentru colecționari. Acestea pot avea un preț considerabil, odată cu trecerea timpului. Practic, cu cât este mai veche o monedă, cu atât îi crește valoarea. Au fost și cazuri când oamenii au devenit milionari peste noapte. Iar specialiștii estimează că această industrie se va extinde semnificativ în viitor.
Așa cum spuneam, cu cât este mai veche sau mai rară moneda, cu atât mai bine. De cele mai multe ori, obiectele de acest fel sunt considerate valoroase și se vând cu sume uriașe pe platformele online.
Dacă ai acasă o monedă de 2 euro din Germania, poți încasa bani frumoși pe ea în această perioadă a anului. Ea se vinde pe Olx cu 1000 de euro. Poți vedea cum arată în galeria FOTO a acestui articol.
Celebra platformă online este des folosită de români pentru a vinde sau a cumpăra monede vechi. Pe același site au mai fost comercializate exemplare care costau și 7.000 de euro! De regulă, sunt șanse mari să le găsești pe unele dintre ele prin dulapurile părinților sau ale bunicilor de la țară.
Potrivit pasionaților de numismatică, monedele pot inspira oamenii să privească în trecut. Acești bănuți vechi sunt găsiți prin grădini, sertare etc, apoi cumpărați la licitații și transmiși din generație în generație. Unii colecționari au exemplare din întreaga lume și din diferite perioade ale istoriei, cum ar fi copecii și rublele din Rusia, de la începutul secolului al XX-lea (înainte de revoluție).