Moneda care face minuni în congelator: la ce te ajută când pleci în concediu

Mâncarea din frigider se poate strica relativ ușor, dacă ți-a picat curentul. Când pleci în concediu însă, o pană de curent nu este foarte evidentă. Durata ei, cu atât mai puțin.

Internetul este plin de sfaturi practice pe care le uiți în secunda doi pentru că, în mod real, nu sunt foarte utile în viața de zi cu zi. Există însă un truc pe care ar fi bine să ți-l transformi în obicei, atunci când pleci în concediu. Obișnuiește-te să îngheți un pahar de plastic în frigider și, după ce a înghețat complet, să pui o monedă pe el. Nu contează valoarea monedei.

La prima vedere, gestul nu pare să aibă vreo noimă. Dacă te gândești însă mai bine, s-ar putea să ”te prinzi” la ce ajută. Ideea este că, în momentul în care întâmpini o pană de curent, gheața din pahar începe să se topească. Moneda va începe să coboare în pahar, chiar și dacă vă reveni curentul iar apa va reîngheța.

Cu cât moneda este mai jos în pahar după o vacanță, cu atât este mai mare probabilitatea ca mâncarea ta din frigider și din congelator să se fi stricat. Nu de alta, dar cele mai multe alimentele congelate au o interdicție vizavi de a le dezgheța și recongela, pentru că se strică. Alimentele din frigider sunt și mai sensibile, mai ales pe perioada verii când nu durează mult până când temperaturile extreme ajung să aibă un impact dezastruos asupra alimentelor.

În final, ideea este una cât se poate de simplă și ușor de promovat în cercul tău de prieteni. Niciodată nu mai pleca de acasă fără să pui un recipient cu gheață în congelator și o monedă deasupra. Astfel, vei avea mult mai multă încredere în mâncarea pe care ai găsit-o în frigider la revenirea din vacanță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI