Imagini incredibile în Suceava, acolo unde o șoferiță a reușit să scoată de pe șine mocănița, după ce a intrat în coliziune cu aceasta. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, fiind înregistrate doar pagube materiale.
Incidentul a avut loc marți în jurul prânzului, după ce a intrat în coliziune cu un autoturism. Accidentul s-a produs pe drumul comunal 176 din comuna Moldovița. Femeia aflată la volanul autoturismului a pătruns pe drumul principal dintr-o curte laterală, fără a se asigura.
De asemenea, în mașină se afla și un copil. În urma impactului, mocănița a sărit de pe șine, iar autoturismul a fost serios avariat. Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Turiștii aflați în trenuleț au fost preluați și transportați la destinație. La fața locului au ajuns polițiștii, care au demarat o anchetă pentru a afla cu exactitate cum s-a produs accidentul. Potrivit primelor cercetări, vinovată de accident ar fi șoferița, deoarece nu s-a asigurat când a ieșit din curte.
Totodată, nu este prima dată când mocănița de la Suceava deraiază. Un incident asemănător a avut loc la sfârșitul anului trecut, la scurt timp după ce mocănița fusese scoasă din garaj.
Aceasta mergea spre gară pentru a prelua turiștii, moment în care a deraiat, cela mai probabil din cauza gheții. Din fericire, nu existau pasageri în mocăniță și nimeni nu a fost rănit.
Mocănița din Țara Moților și-a reluat traseul turistic între localitățile Crișcior și Brad. Mocănița va circula până pe data de 11 septembrie, la fiecare sfârșit de săptămână. Capacitatea maximă a trenului pe linie îngustă este de 100 de persoane.
Plecările se efectuează la orele 11:00; 13:00 și 15:00 din gara Crișcior, iar din gara Brad se pleacă la orele 12:00; 14:00 și 16:00, pentru minim 20 de persoane. Dacă nu se strâng cei 20 de călători, cursa este anulată, iar programul de călătorie poate suferi mici modificări.
Traseul este lung de șapte kilometri, iar plimbarea durează aproximativ 45 de minute. Costul unui bilet dus-întors este de doar 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii. Indicat ar fi să faceți o rezervare telefonică înainte de a ajunge, deoarece foarte mulți turiști merg în vizită în această perioadă.
Calea ferată mocănița de la Crișcior a fost construită în anul 1907 și a funcționat până în anul 1998, fiind folosită pentru transportul cărbunelui.