Momentul în care Lionel Messi putea să „distrugă” Argentina. Starul sud-american, record negativ la Campionatul Mondial de Fotbal

Momentul în care Lionel Messi putea să „distrugă” Argentina. Starul sud-american, record negativ la Campionatul Mondial de Fotbal

Argentina a câștigat cu 2-0 partida cu Polonia și a terminat pe primul loc în grupa C de la Campionatul Mondial de Fotbal, chiar dacă a pierdut, surprinzător, confruntarea de debut cu Arabia Saudită. În meciul decisiv, Lionel Messi a ratat un penalty și a egalat un record negativ.

Lionel Messi, cel mai slab executant de penalty-uri de la Campionatul Mondial de Fotbal

Argentina s-a calificat în optimile Campionatului Mondial de Fotbal, dar fanii sunt foarte îngrijorați de situația lui Lionel Messi. Starul echipei a început slab turneul, iar în duelul decisiv, cu Polonia, a ratat o lovitură de la 11 metri. Totul s-a întâmplat într-un moment delicat, în minutul 39, când totul era pe „muchie de cuțit”, iar cele două echipe se aflau la egalitate 0-0.

„După ce am ratat penalty-ul, echipa a devenit mai puternică. Am fost convinși că vom câștige, dar a fost mai greu până când a venit primul gol. După ce noi am marcat, meciul s-a jucat așa cum am vrut.

Cei care intră pe teren pentru Argentina știu ce au de făcut și sunt întotdeauna pregătiți. Aceasta este forța grupului, unitatea”, a spus Lionel Messi.

Pentru atacantul argentinian este al doilea penalty ratat în istoria Campionatului Mondial, după cel de la ediția din 2018, când a irosit transformarea unei lovituri de pedeapsă în partida cu Islanda, din grupe. El l-a egalat astfel pe ghanezul Asamoah Gyan în topul jucătorilor care au irosit cele mai multe lovituri de pedeapsă la Cupa Mondială, din 1966 încoace.

Colegii de echipă nu s-au blocat după ratarea lui Messi și au marcat de două ori în repriza secundă prin Mac Callister și Alvarez. Au fost golurile care au adus victoria formației sud-americane și primul loc în grupă, cu șase puncte. Pe locul secund a terminat Polonia cu patru puncte, urmată de Mexic, tot cu patru puncte, dar golaveraj mai slab, în timp Arabia Saudită a încheiat pe ultimul loc, având trei puncte pe care le-a câștigat tocmai în duelul cu Argentina.

Lionel Messi a fost destul de nervos în timpul partidei și a refuzat sa-i întindă mâna lui Lewandowski, după ce polonezul și-a cerut scuze că l-a faultat. După fluierul de final s-a dus la el și au discutat amical.

Echipele de start:
Polonia: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Bielik, Krychowiak – Zielinski, Swiderski, Frankowski – Lewandowski
Selecționer: Czeslaw Michniewicz

Argentina: L. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Acuna – Mac Allister, De Paul, Fernandez – Di Maria, Messi, Alvarez
Selecționer: Lionel Scaloni

Stadion: 974, Doha
Arbitru: Danny Desmond Makkelie / Asistenți: Hessel Steegstra și Jan de Vries (toți din Olanda)

Urmăriți Playtech.ro și pe