Momente groaznice la stația GPL din Crevedia, după ce o a doua explozie a avut loc. În urma primei explozii, șapte persoane au fost transportate de urgență la spital, iar una și-a pierdut viața.
În urma celei de-a doua explozii, 26 de pompieri care interveneau la fața locului au suferit arsuri la nivelul feței și la nivelul membrelor. Potrivit SMURD, unul dintre salvatori a necesitat intubație la fața locului.
După producerea celei de-a doua explozii, pompierii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. La fața locului s-au deplasat și echipele de pompieri care acționează cu roboți pentru stingerea incendiului.
Potrivit surselor oficiale, stația GPL din Crevedia funcționa ilegal, pentru că cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au suspendat activitatea acolo. Însă, cei care dețin acest depozit au continuat să-l folosească.
De asemenea, Petre Florin, primarul din Crevedia, a declarat că locul unde a avut loc explozia era un depozit GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanți de către cetățeni a fost suspendată de către ISU.
„Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, explică el.
Citește și: Plan roșu de intervenție lângă București. Explozie imensă: 8 răniți grav și cel puțin o persoană a murit
Într-o declarație acordată postului Digi24, Marcel Ciolacu a precizat că ia parte la celula de criză de la MAI și a anunțat că Guvernul ia în calcul activitatea Mecanismului de protecție civilă al UE.
„Trebuie să existe o comanda unică la MAI pentru a gestiona situația. Luăm în calcul să activăm Mecanismul European de Protecție Civilă. Trebuie prima data stabilizați pacienții”, a spus Ciolacu.
De asemenea, Ministerul Sănătății anunță că se află în legătură permanentă cu toți managerii de spitale din București. 12 spitale din Capitală sunt deja pregătite să primească pacienți.
Citește și: Explozie puternică la granița cu România. Rușii au atacat portul Reni
Șeful departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că o persoană a decedat în urma primei explozii, din cauza unui infarct.
„Cel care a decedat nu a murit din cauza incendiului, ci a făcut un infarct. A fost resuscitat aici, la fața locului, a răspuns manevrelor, dar apoi a făcut infarct din nou și a decedat. Situația este în dinamică. Am evitat ca oamenii să fie foarte aproape de cisternă.
Populația a fost evacuată, a fost greu de controlat populația. La acest moment colegii vor continua să încerce să controleze situația. Orice incendiu cu cisterne presupune acest scenariu (de explozie), de aceea se răcesc, de aceea intervin astfel pompierii. Sunt trei cisterne, de aceea am cerut ca zona să fie evacuată pe o distanță de 700 de metri.