26 ian. 2023 | 09:42

Momente șocante la Australian Open 2023. Tatăl lui Novak Djokovic s-a alăturat protestatarilor pro-Vladimir Putin – VIDEO

Știri generale
Momente șocante la Australian Open 2023. Tatăl lui Novak Djokovic s-a alăturat protestatarilor pro-Vladimir Putin - VIDEO
Tatăl lui Novak Djokovic a participat la o demonstrație pro-Vladimir Putin la Australian Open 2023

Scandal uriaș la Australian Open 2023. Tatăl lui Novak Djokovic a participat la un protest inițiat de fani ai regimului lui Vladimir Putin. Srdjan Djokovic a fost filmat ținând în mână un steag al Federației Ruse pe care era imprimat chipul liderului de la Kremlin.

Tatăl lui Novak Djokovic a fost prezent la miting pro-Vladimir Putin la Australian Open 2023

Tatăl lui Novak Djokovic a stârnit o controversă uriașă la Australian Open 2023. Srdjan Djokovic s-a alăturat unor protestatari care aveau cu ei un steag al Federației Ruse pe care era imprimat chipul lui Vladimir Putin. Jurnaliștii susțin că seniorul familiei ar fi fost auzit când a spus „Trăiască Rusia!”. Totul s-a întâmplat după duelul în care Novak Djokovic l-a învins în trei seturi pe Andrey Rublev și s-a calificat în semifinalele competiției.

În timpul partidei, un spectator s-a afișat cu un tricou negru pe care era scrisă litera Z, simbolul trecut pe tancurile rusești cu care Vladimir Putin a atacat Ucraina, în data de 24 februarie, în ceea ce a numit o „operațiune militară specială” și nu un război. The Guardian scrie că angajații firmei de pază de la arena Rod Laver Arena au fost văzuți vorbind cu respectivul spectator, dar nu au luat nicio măsură. După meci, mai mulți protestari s-au strâns în fața arenei și au scandat mesaje pro-Rusia și pro-Vladimir Putin. Tennis Australia scrie că patru bărbați au fost audiați de poliție după ce i-au amenințat pe agenții de securitate.

Toate aceste tensiuni au apărut în condițiile în care, la presiunea ambasadorului Ucrainei în Australia și Noua Zeelendă, organizatorii au interzis la acest turneu steagurile din Rusia și Belarus. Doar că acest lucru nu s-a întâmplat în totalitate pentru că la meciul dintre Novak Djokovic și Andrey Rublev, angajații firmei de pază au crezut că steagurile rusești sunt sârbești, așa că nu au luat nicio măsură.

Novak Djokovic a spus mereu că nu susține războiul din Ucraina, dar a criticat dur decizia organizatorilor de la Wimbledon de a interzice prezența sportivilor din Rusia și Belarus. „Nu pot susţine decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie. Jucătorii, tenismenii, sportivii nu au nimic de-a face cu asta (n.r. cu războiul). Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun”, a declarat cel care la momentul respectiv se afla pe primul loc în clasamentul ATP.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el răbdarea lui
Capital.ro
Când pică Paștele în 2025. Se întâmplă asta o dată la câțiva ani
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DECIZIE de ULTIMĂ oră a MEDICILOR! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu FLORIN PIERSIC
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro