Momente halucinante la o școală din Vaslui. Părinții și copiii au fugit de frica testelor anti-covid

Momente halucinante la o școală din Vaslui. Părinții și copiii au fugit de frica testelor anti-covid
Au fugit de frica testelor.

Panică și haos la o școală dintr-un oraș din Județul Vaslui. După răspândirea unui zvon, părinții mai multor elevi au venit să-și ia copii de la școală. Reprezentanții DSP și ISJ susțin că la școala din Murgeni, județul Vaslui, nu au avut loc nici un fel de activități medicale.

Momente incredibile la o școală din Valsui, părinții și copii au fugit de frica testelor anti-covid

Totul a pornit de la un copil care a plecat de la ore și a vrut să-și motiveze fapta în fața părinților. El le-a spus că a plecat din școală pentru că elevii urmau să fie testați și vaccinați anti-covid. Zvonul precum că, elevi for fi testați și vaccinați fără știrea lor, s-a răspândit repede printre părinți, care au venit imediat la școală să-și ia copiii acasă.

Copii au ieșit din clase și au plecat de la școală, în timp ce tot mai mulți părinți s-au adunat pe lângă gardul instituției de învățământ, unii dintre ei intrând chiar și în curtea școlii. Părinții au făcut până și transmisii live pe Facebook, în care susțineau că acțiunea se desfășoară fără acordul lor.

„Uitați, în direct, a făcut anti-COVID fără să știe familia copilului. Vă rugăm frumos să dați distribuire. Uitați ce este aici, lume. Au speriat copiii! La scoală speriați copiii! Animalelor! Uitați ce se întâmplă la școală orașului Murgeni. Au terorizat săracii copii la școală, le-a făcut teste anti-COVID, vaccinare”, spunea un bărbat într-o transmisie live pe Facebook.

Declarația ISJ Vaslui după întâmplare

După ce au fost contactați telefonic, reprezentanții DSP si ISJ au declarat că totul a fost o neînțelegere cauzată de un elev care a fugit de la ore si a vrut să iasă basma curată în fata părinților.

Pentru aplanarea situației, conducerea instituției de învățământ a chemat organele de poliție. Odată cu sosirea echipajelor de poliție la fața locului spiritele s-au calmat, informează VremeaNouă.ro.

„Nu s-au eliberat doze de vaccin, nu există nicio acțiune de acest fel în județul Vaslui. Un elev a plecat de la ore si a răspândit zvonul că în școală se fac teste pentru COVID-19, iar copiii sunt vaccinați. În realitate, nici vorbă de așa ceva, dar cu toate acestea mai mulți părinții s-au adunat la școală si si-au luat copiii acasă fără să verifice informațiile. Pentru a aplana întreaga situație, conducerea unității școlare a chemat Politia la fata locului”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, prof. Loredana Roman.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe