Momente de groază într-o familie din Arad după ce a fost atacată de propriul câine. A fost nevoie de intervenția rapidă a jandarmilor

Momente de groază într-o familie din Arad după ce a fost atacată de propriul câine. A fost nevoie de intervenția rapidă a jandarmilor
Nepoțica soților atacați de câine împreună cu jandarmii Sursă foto: gandul.ro

O familie din Arad a trăit momente cumplite după ce a fost atacată din senin de câinele casei, un patruped din rasa Amstaff. În urma țipetelor de teroare auzite de vecini, aceștia au solicitat de urgență intervenția jandarmilor pentru a-i salva din colții animalului. Din păcate, oamenii au ajuns la spital cu răni grave, urmând să fie supuși mai multor intervenții chirurgicale.

Animalul a început să atace din senin

Nimic nu prevestea un final nefericit atât pentru niște arădeni, cât și pentru câinele lor recent eutanasiat. Potrivit primelor informații, cei doi soți au fost atacați de câinele lor din senin, urmând o luptă grea pentru supraviețuire. În timp ce oamenii încercau să scape din colții patrupedului, vecinii au povestit cum s-au desfășurat evenimentele, fapt ce i-a determinat să apeleze numărul de urgență 112.

„Am strigat la el că îl lovea cu un topor în cap, dar nu-i dădea drumul la mână. Şi i-am zis să îi dea mai înspre nas ca să-l ameţească”, a explicat un vecin. Acesta a mai povestit că în timp ce oamenii se baricadaseră de frică în casă, cei doi câini ai familiei se plimbau prin curte, parcă gata din nou de atac. Pentru a face față agresivității animalului, o echipă de jandarmi a sosit echipată cu scuturi, spray-uri lacrimogene, dar și cu tehnici de luptă bine învățate.

Ulterior, echipajele de intervenție au reușit să imobilizeze animalele fioroase până la sosirea echipajului de ecarisaj. După acest eveniment tragic, animalele au fost eutanasiate.

„Au reușit să-i izoleze pe cei doi câini agresivi după care, cu ajutorul scuturilor de protecție, i-au împins și imobilizat în colțul unei anexe până la sosirea echipajului de ecarisaj”, a declarat Dan Monoranu, purtător de cuvânt Jandarmeria Arad.

Apel către cetățenii care dețin câini din rasa Amstaff

Potrivit primelor informații, cele două victime au ajuns la spital cu numeroase răni pe antebraţe şi în zona abdomenului, urmând a fi operați, în timp ce nepoțica cuplului a scăpat nevătămată: “Şi în perioada următoare vor necesita alte intervenţii chirugicale pentru a trata rănile cauzate de muşcături”, a declarat Simina Roz, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad, potrivit observatornews.ro.

După evenimentul tragic, Kopsiczky Ştefan, de meserie dresor, a tras un semnal de alarmă pentru proprietarii acestei rase, rugându-i să se informeze cu privire la riscurile pe care le deține posedarea unui astfel de exemplar.

„Trebuie ştiut că este o rasă cu genă de luptă, problema e că lumea nu prea ştie şi nu ia în serios lucrul ăsta. Dacă nu şti să-l crești, să-l dresezi, se pot întâmpla lucrurile astea. Dacă acel câine stă pe lanţ, deja îmi spune mie ceva că nu s-au ocupat, l-au pus ca pe un câine maidanez. Câinele ăsta înnebuneşte, are un caracter foarte dur, înnebuneşte în lanţ.”, a explicat specialistul, potrivit stirileprotv.ro

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI