06 iul. 2020 | 09:48

Momente de groază în sectorul 4 al Capitalei. Un polițist, la un pas de moarte după ce a fost pus la pământ de un recidivist. Video

Știri generale
Momente de groază în sectorul 4 al Capitalei. Un polițist, la un pas de moarte după ce a fost pus la pământ de un recidivist. Video
Momente de groază în sectorul 4 al Capitalei. Un polițist, la un pas de moarte după ce a fost pus la pământ de un recidivist. Video Sursă foto: Alexandru Dobre/ Mediafax

Un incident petrecut noaptea trecută confirmă faptul că oamenii legii sunt în permanență în pericol, motiv pentru care trebuie să privească orice individ ca fiind un pericol. În urmă cu câteva ore, mai mulți polițiști au fost solictați să intervină pentru un scandal stradal. Nimeni nu bănuia că individul scandalagiu va profita de un moment de neatenție din partea unuia dintre polițiști și îl va pune la pământ dintr-o lovitură.

Sindicatul Europol a făcut publică filmarea

Într-o postare pe Facebook, Sindicatul Polițiștilor Europeni au distribuit imaginile video în care a fost imortalizatul nefericitul eveniment.

Astfel, se poate observa cum într-o fracțiune de secundă, unul dintre polițiștii care încerca să i se adreseze bărbatului vinovat de perturbarea liniștii a căzut secerat la pământ. Filmarea a fost publicată alături de un mesaj în care este expusă situația petrecută noaptea trecută, dar și pericolele la care sunt expușii oamenii legii în misiuni.

Polițist făcut K.O. Un recidivist sub influența alcoolului, fapt despre care, evident, în momentul interacțiunii polițiștii nu aveau cunoștință și o clipă de neatenție ne demonstrează cât de ușor este să ajungi victimă.

Polițiștii Secției 26 au intervenit azi noapte la un banal apel 112, în care se reclama tulburarea liniștii și ordinii publice, iar la fața locului au găsit un bărbat care nu a avut nicio reținere în a-l lovi pe colegul nostru.

Această scenă ne demonstrează că indiferent de situație, polițiștii nu trebuie să lase garda jos și să subestimeze persoana din fața lor”, scrie în anunțul poliției.

În urma celor întâmplate, agresorul a fost internat la Spitalul Alexandru Obregia. Din fericire, polițistul și-a revenit, potrivit antena3.ro.

Atenție, urmează imagini cu puternic impact emoțional:

Polițist făcut K.O.

Un recidivist sub influența alcoolului, fapt despre care, evident, în momentul interacțiunii polițiștii nu aveau cunoștință și o clipă de neatenție ne demonstrează cât de ușor este să ajungi victimă.Polițiștii Secției 26 au intervenit azi noapte la un banal apel 112, în care se reclama tulburarea liniștii și ordinii publice, iar la fața locului au găsit un bărbat care nu a avut nicio reținere în a-l lovi pe colegul nostru. Această scenă ne demonstrează că indiferent de situație, polițiștii nu trebuie să lase garda jos și să subestimeze persoana din fața lor.

Publicată de Sindicatul Europol pe Duminică, 5 iulie 2020

 

Protest în rândul sindicaliştilor Europol

În urmă cu o zi, sindicaliştii Europol au protestat că în lipsa oricăror reglementări, polițiștii sunt expuși infectării cu COVID-19. Oamenii legii sunt trimişi la persoanele izolate să le aducă la cunoştinţă că nu trebuie să iasă din casă. Astfel, conducerea IGPR este acuzată de pericolele la care îi expune pe angajați, trimițându-i acasă la persoanele suspecte de COVID-19.

Conducerea IGPR, într-un heirupism de partid, îi expune intenţionat pe poliţişti riscului de a se infecta cu noul coronavirus.

În ciuda prevederilor Deciziei CCR 458 din 25.06.2020 prin care Ordinul MS 414 din 11.03.2020 privind instituirea masurii de carantină pentru situatia de urgență de sănătate publică internaţională determinată de infectia cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitarea efectelor epidemiei, în baza căruia s-au instituit /dispus măsuri de carantină/izolare este suspendat de drept, fără niciun temei legal polițiștii sunt trimiși să intre în contact direct cu persoanele aflate in autoizolare la domicilii.

Acestora li s-au înmânat niste procese verbale care trebuie semnate si de către persoanele suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus.

Aşa înţelege conducerea Poliţiei Române să îi protejeze pe poliţiştii din linia întâi , expunând-i intenţionat riscului de a fi infectaţi! Unii dintre poliţişti s-au sesizat că solicitarea este abuzivă si au raportat că nu pot îndeplini astfel de sarcini fără fi dotaţi cu materiale care să le asigure protecţia”, precizează sindicatul Europol pe Facebook.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Aparatele care pot fi reparate chiar dacă au ieşit din garanţie. Regula, adoptată de Parlamentul European
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro