Momente crunte pentru Rică Răducanu. Se luptă pentru supraviețuire: ‘Nu m-am gândit’

Momente crunte pentru Rică Răducanu. Se luptă pentru supraviețuire: ‘Nu m-am gândit’
„Pare că nu mai scăpăm de perioada asta nenorocită. Unde te uiți, la orice televiziune, numai de morți auzi.” - Rucă Răducanu

Printre foștii jucători emblemă ai vișiniilor de la Rapid se numără și Rică Răducanu. Fost portar al Naționalei la Mondialele din Mexic, fostul portar astăzi își duce traiul de pe o zi pe alta. Mai ales acum, în această perioadă, banii s-au cam împuținat, iar Rică își drămuiește fiecare leu.

Rică Răducanu trăiește de pe o zi pe alta

Fostul portar rapidist Rică Răducanu a ajuns la 75 de ani, și încearcă să-și revină, după ce fusese depistat cu noul virus la începutul acestui an. După infectare, Rică Răducanu a fost internat la „Victor Babeș”, unde s-a refăcut după boală. În același spital era internată și soția legendarului portar. Omul cu cele mai multe meciuri jucate la un singur club, Rapid, a vorbit atunci despre starea sa de sănătate, declarând:

„Soția mea e mai bine azi, i-au mai dat medicamente. Nu doresc nimănui să treacă prin asta. Sperăm să scăpăm, nu ne mai plângem acum.

Să fiți sănătoși, să scăpăm de nebunia asta. Sper să ne vedem sănătoși, așa cum ne știm.”, a spus Rică Răducanu, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.

A trecut ceva vreme de atunci, iar astăzi Rică își duce traiul de pe o zi pe alta, iar banii sunt puțini și cu greu reușește să facă față cheltuielilor zilnice. Într-un dialog cu Playsport, Rică Răducanu recunoaște că îi este foarte greu, și că încearcă să facă economie la aproape tot.

„Nu puteam să supraviețuiesc dacă nu era băiatul meu. Nici lui nu-i merge strălucit în această perioadă, mai greu cu antrenoratul în această perioadă de pandemie. Dar din cât a avut el, ne-a ajutat și pe noi. Nu m-am gândit niciodată că o să trăiesc vremuri atât de grele, să trebuiască să drămuiesc fiecare bănuț.

Sunt foarte atent la consumul de apă, de lumină, de gaze, de tot. Facem economie la orice. E trist că am ajuns în situația asta, dar ce putem face? Mergem mai departe și ne zbatem să supraviețuim, sperăm să vină vremuri mai bune. Cândva am fost pe val, acum trăiesc din amintiri. Poate că atunci trebuia să am mai mare grijă de bani.”, a mărturisit Rică Răducanu pentru PlaySport.ro.

„Mi-e și frică să mai ies din casă”

După ce a trecut prin boală, și el și soția, Rică recunoaște că a ajuns să-i fie teamă să mai iasă din casă. În același timp, recunoaște că-i este din ce în ce mai greu să se mai uite și la televizor, spunând că nu mai ai ce vedea, decât drame, decese și informații despre flageul care a lovit o lume-ntreagă. Pe toată perioada cât a stat în casă, legenda Rapidului spune că fiul său a fost cel care l-a ajutat cu aprovizionarea cu cele necesare.

„Pare că nu mai scăpăm de perioada asta nenorocită. Unde te uiți, la orice televiziune, numai de morți auzi. Mi-e și frică să mai ies din casă. L-am rugat pe fiu-miu să ne aducă alimentele de bază, ca să am cu ce trăi. Ies doar prin curte să mă mai plimb, nici măcar în fața casei.

Nu credeam că voi trăi asemenea timpuri nenorocite. Nici cu cine să mai vorbesc nu mai am. Că mai mulți din generația mea s-au dus deja! Plus că timpurile s-au schimbat. Nu mai sunt aceiași oameni, nici cartierul nu mai e ce a fost cândva și nici fotbalul. Dar asta stă, probabil, în firea lucrurilor!”, a mai declarat Rică Răducanu.