Moment penibil pentru Florin Cîțu la Ziua Marinei 2021. Ce s-a întâmplat când a vrut să îl urmeze pe Klaus Iohannis VIDEO

Moment penibil pentru Florin Cîțu la Ziua Marinei 2021. Ce s-a întâmplat când a vrut să îl urmeze pe Klaus Iohannis VIDEO
Florin Cîțu nu a fost lăsat să urce pe o navă, alături de Klaus Iohannis

Moment destul de rușinos pentru premierul Florin Cîțu, la ceremonia de Ziua Marinei. Acesta a fost prezent în Constanța la eveniment, alături de președintele României și alți oficiali. Din păcate, ziua a fost umbrită de un gest neplăcut al celor din protocolul oficial.

Ce s-a întâmplat între Florin Cîțu și Klaus Iohannis la Ziua Marinei

UPDATE ora 15:00: După acest moment sânjenitor, pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României au apărut mai multe imagini în care premierul Florin Cîțu este alături de Klaus Iohannis. Cei doi au fost surprinși  în mai multe ipostaze pe parcursul ceremoniei, imagini publicate ulterior în spațiul virtual alături de mesajul:

”M-am bucurat să particip, alături de președintele Klaus Iohannis, la ceremoniile organizate de Ziua Marinei. Felicitări tuturor marinarilor noștri, care, prin muncă, seriozitate și profesionalism aduc cinste României oriunde în lume! La mulți ani Marinei Române și Forțelor Navale!”, este mesajul transmis de Florin Cîțu pe contul oficial de Facebook al Guvernului României. Vezi pozele cu cei doi în galeria foto de mai sus.

Știrea inițială:

Florin Cîțu a trecut printr-un moment stânjenitor aflat la Ziua Marinei din Constanța. Premierul a încercat să urce pe nava Mureș odată cu președintele Klaus Iohannis, dar echipa de protocol l-a oprit.

Imaginile cu pricina au fost surprinse și relatate la câteva minute după ce s-au petrecut, de către postul TV Antena 3.

„Ușor jenantă poziția în care a fost pus premierul Florin Cîțu. Imediat după terminarea momentului, președintele a trebuit să urce la bordul navei ‘Mureș’ și imediat în spatele său s-a ridicat Florin Cîțu. Însă acesta a fost oprit de cei de la protocol deoarece președintele trebuia să urce primul, iar Florin Cîțu și restul miniștrilor undeva la câteva zeci de metri în spatele său.

Și-ar fi dorit probabil Florin Cîțu să apară alături de președinte, să fie surprins în fotografii și de camerele colegilor noștri. Iată că nu s-a putut – a intrat președintele prima dată la bordul acestei nave de comandament și apoi premierul cu toți ceilalți miniștri”, a spus reporterul Antena 3 Cristi Popovici.

Ce a spus Iohannis

Cei doi au participat la Ziua Marinei din Constanța, ocazie cu care șeful statului a ținut un discurs.

„Îi salut cu căldură pe marinarii români, militari sau civili. Sunt impresionante sacrificiile pe care le faceți, departe de casă… Ieșiți mereu învingători și vă faceți datoria… La mulți ani tuturor și un gând de recunoștință eroilor care nu mai sunt printre noi.

Din păcate din cauza pandemiei care nu s-a încheiat, nici în acest an nu putem sărbători așa cum eram obișnuiți înainte… Există o singură cale pentru revenirea la normalitate și aceasta este vaccinarea”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Regiunea Mării Negre a căpătat, în ultimii ani, un rol din ce în ce mai semnificativ, pe măsura relevanței ei geostrategice, de frontieră externă a Uniunii Europene și a Alianței Nord-Atlantice.

Am acționat cu hotărâre politic, diplomatic și economic pentru recunoașterea zonei Mării Negre drept una de interes major nu doar pentru România, ci pentru întreaga comunitate euroatlantică și am reușit, astfel, consolidarea securității regionale. Relevanța strategică a zonei Mării Negre pentru securitatea euroatlantică este astăzi o certitudine. 

O dovedesc și proiectele regionale precum Formatul București, cunoscut și ca Formatul B9, și Inițiativa celor Trei Mări, care s-au maturizat și evoluează cu succes în beneficiul securității și prosperității României.

Sunt însă în continuare provocări de securitate, militare și non-militare, convenționale, dar și hibride și cibernetice, motiv pentru care se impune un angajament sporit pentru întărirea securității și creșterea rezilienței naționale”, a mai adăugat președintele României.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI