Moment incredibil cu Gică Hagi și Mircea Lucescu, dezvăluit după 22 de ani. „M-a bruscat și mi-a zis să intru”

de: Sorin Barbu
28 09. 2022

Gică Hagi a făcut mutarea câștigătoare la meciul Galatasaray – Real Madrid, din Supercupa Europei din anul 2000, deși antrenor era Mircea Lucescu. Un fost internațional turc a povestit, într-un interviu, că internaționalul român a „forțat” intrarea lui pe teren, într-un moment foarte dificil. Fatih Akyel și-a amintit cât de mare a fost tensiunea în acel moment.

Gică Hagi „a trecut” peste Mircea Lucescu la meciul Galatasaray – Real Madrid din anul 2000

Gică Hagi și Mircea Lucescu au lucrat împreună mulți ani. „Regele” a debutat la echipa națională la 17 ani, sub bagheta lui Mircea Lucescu, iar apoi s-au mai întâlnit la Brescia și Galatasaray. La formația turcă, „Il Luce” a venit după Fatih Terim, omul care i-a adus în Turcia pe Gică Hagi și Gică Popescu și care câștigase Cupa UEFA. Cu antrenorul român pe bancă, Galata a câștigat Supercupa Europei, după un meci memorabil cu Real Madrid, formația care câștigase Champions League.

Hagi a fost scos de pe teren în minutul 71, când scorul era 1-1, iar după margine a văzut „mutarea câștigătoare”. Fatih Akyel era pe bancă, când Hagi, exasperat de greșelile Capone, i-a transmis că trebuie să se pregătească pentru că o să intre pe teren în locul fundașului brazilian. Cu antrenorul nici măcar nu apucase să vorbească,

„Gheorghe Hagi s-a dus la Lucescu și i-a spus ceva. Apoi, a venit la mine și mi-a spus: «pregătește-te să intri». A vorbit iar cu Lucescu, apoi mi-a spus din nou: «dezbracă-te repede» și m-a bruscat. Mi-a scos pantalonii de trening. Mi-a zis să intru, așa că am intrat”, a povestit Fatih Akyel pentru SportBox, conform aksam.com.

Jucătorul turc a intrat în minutul 86, iar cele 90 de minute regulamentare s-au terminat la egalitate 1-1. În minutul 102, Fatih a centrat ideal și Jardel l-a învins pe Casillas. Pe atunci, încă se juca după regula „golului de aur”, iar trofeul a ajuns la Istanbul.

Gheorghe Hagi este acum antrenor și patron la Farul Constanța, iar Mircea Lucescu este tehnicianul lui Dinamo Kiev.