Gheorghe Hagi, discurs manifest. „Trebuie să ieșim toți pe stradă? Trăim de azi pe mâine” – VIDEO

Gheorghe Hagi, discurs manifest. „Trebuie să ieșim toți pe stradă? Trăim de azi pe mâine” - VIDEO
Gheorghe Hagi, apel disperat. Fostul internațional cere ajutorul guvernului României

Gheorghe Hagi este supărat că în România sportul nu este sprijinit! Fostul căpitan al echipei naționale a cerut guvernului de la București o lege prin care firmele să devină interesate să investească în acest domeniu. Nu este prima oară când „Regele” face acest apel disperat. Apelul său nu a fost niciodată ascultat.

Gheorghe Hagi, un nou apel disperat la guvernul României

Gheorghe Hagi și Farul sunt pe primul loc în SuperLiga, după victoria cu emoții din duelul cu FC Voluntari, dar fostul căpitan al naționalei nu este mulțumit. Simte că sportul românesc se duce în prăpastie și face un apel la guvern să facă o lege prin care firmele să investească bani în acest domeniu. În special cele foarte mari, care derulează afaceri de zeci de miliarde de lei.

„Sper să meargă toate echipele românești în grupe, să fie bine. Avem nevoie de entuziasm, emulație bună în rândul suporterilor, al tuturor. Ca să resuscităm puțin și sportul colectiv. Sperăm ca și cei de sus să înțeleagă că trebuie să vină cu o facilitate, o lege bună, care să aducă parteneri buni și să dea stabilitate pe termen mediu și lung. Altfel, trăim de azi pe mâine. O facem, o spuneți la televizor, dar nu se ia nicio măsură. Parcă nu se aude nimic.

Trebuie să ieșim toți pe stradă să dea o lege să se implice multinaționalele? Multinaționalele trebuie să resusciteze sportul românesc, nu Primăria, nu Consiliul Local, care trebuie să facă infrastructura și să renoveze tot ceea ce a lăsat în 1990 fostul regim”, s-a dezlănțuit Gheorghe Hagi, la conferința de presă de la finalul partidei Farul – FC Voluntari.

Gheorghe Hagi: „Nu suntem doar o țară de consum. Vrem sport?”

Nu este prima oară când Gheorghe Hagi își strigă disperarea. A făcut și un proiect cu care a bătut la ușile guvernanților. I s-a zâmbit frumos, dar nu s-a întâmplat mai nimic.

„Democrația e bazată pe firme. Societățile care fac miliarde în România să vină să cumpere cluburi, să facă bugete foarte mari pentru că produc bani în România. Nu suntem doar o țară de consum. Să facă Guvernul o lege: 1, 2 sau 3% din cifra de afaceri, să implice multinaționalele.

Cum și noi avem Portul Constanța. Nici nu ne-am dat bună ziua, suntem așa de departe că nu ne vedem unii cu ceilalți. Există interes? Nu! Ce facem? Ne dorim sau nu? Trebuie să spunem în față lucrurile. Vrem sport? Așa vor ieși doar individual Simona, băiatul ăsta Popovici, care ne duce în lume și e fantastic.

Eu sunt mic. Asta e forța mea… doar să antrenez, să fiu pe teren. Eu încerc să-mi fac meseria, dar banii nu sunt acolo. Nu am! Asta e singura problemă la Farul. Dar nu numai la Farul, ci la toate cluburile din România. Sunt probleme clare ale fotbalului românesc.

Voi vreți Champions League, vreți să ne batem, dar jucătorii buni trebuie să-i plătești. Și trebuie măsurată bine, că la mine e groasă. Eu sper să vină sus toată lumea în Constanța. E echipa Dobrogei, trebuie să vină toată lumea. Și sperăm să facă și stadionul nou la Constanța până în 2024, maxim 2025”, a mai spus antrenorul formației Farul Constanța.

Gheorghe Hagi a ridicat din banii lui o academie de fotbal. Conform ultimul top Capital, fostul internațional are o avere de aproape 30 de milioane de euro, dar a spus mereu că are nevoie lângă el de investitori foarte puternici.

Urmăriți Playtech.ro și pe