Ce umilință a trăit Gică Hagi în vestiar: ‘I s-a învinețit nasul’. Lecția pe care a primit-o ‘Regele’ la Galatasaray

Ce umilință a trăit Gică Hagi în vestiar: ‘I s-a învinețit nasul’. Lecția pe care a primit-o ‘Regele’ la Galatasaray
Ce umilinta a trait Gica Hagi la Galatasaray

S-a aflat ce umilință a trăit Gică Hagi în vestiar. I s-a învinețit nasul după lecția pe care a primit-o „Regele” la Galatasaray. Apogeul carierei lui Gică Hagi a fost în perioada petrecută la clubul de fotbal din Turcia. Acolo a avut cele mai multe momente frumoase, dar și unele tensionate.

Gică Hagi, pus la punct de un mare antrenor. „Un lider îți arată că el e liderul chiar și fără să vorbească!”

Gică Hagi a devenit una dintre legendele clubului Galatasaray, ai cărui suporteri îl venerează și la momentul actual. Colaborarea lui Gică Hagi cu antrenorul Fatih Terim a fost excelentă, însă a avut și câteva momente foarte tensionate.

Totul s-a aflat din cadrul unui documentar dedicat legendarului antrenor fin Turcia. În cei 5 ani petrecuți la formația din Turcia, „Regele” a cucerit nu mai puțin de 10 trofee.

Gică Hagi, cumpărat de Galatasaray de la Barcelona

Fotbalistul român a fost cumpărat de Galatasaray de la Barcelona în anul 1996, iar cel care a insitat pentru transfer a fost chiar Fatih Terim, care se afla de curând instalat pe banca echipei din Istanbul.

În ciuda faptului că îl aprecia extrem de mult pe Gheorghe Hagi, antrenorul a vrut să-i arate acestuia cine este șeful în vestiar. Astfel, această scenă petrecută la un meci din sezonul 1997-1998 este povestită pe larg în documentarul mau sus amintit.

Lui Gică Hagi îi place să câștige

„Întotdeauna îmi place să câștig. Jucam acasă un meci și era 2-0 la pauză pentru noi, dar eu eram nefericit. Vorbeam mult, eram foarte agitat și eram supărat pe colegi că nu jucau fotbalul pe care-l voiam eu, chiar dacă aveam 2-0”, rememorează Gică Hagi în documentar.

Povestea este continuată de Umit Davala, un alt fost mare jucător al Galatei.

„Hagi dă buzna în vestiar și începe: „Trebuie să facem asta. De ce așa? De ce nu jucăm altfel?”. Antrenorul intră și el. Terim îi zice: „Te poți opri. Sunt aici”. Hagi: „Ba nu. Eu vorbesc!”, a spus Umit Davala.

Hagi insista ca echipa să joace cum vrea el

Gică Hagi i-a mai spus încă o dată și a continuat: „Nu, nu, nu, dar trebuie să jucăm…”. Moment în care antrenorul s-a înfuriat și a țipat la el: „Le știi pe toate? Du-te să faci duș!”. Davala își amintelte și el amuzat momentul: „Lui Hagi i se înroșește nasul când e nervos sau jenat. I s-a învinețit”.

Gică Hagi, lăsat pe banca de rezerve în repriza a doua

După, Gică Hagi a fost uimit de decizia lui Fatih Terim, care l-a scos din echipă pentru repriza secundă.

„A venit, a scris pe tablă formația pentru a doua repriză și eu nu mai eram. Și atunci am înțeles că, uneori, un lider îți arată că el e liderul chiar și fără să vorbească”, a conchis Gheorghe Hagi.