Moment decisiv pentru Guvernul Orban! Câte voturi a strâns noul Executiv. Prima reacție a premierului

de: Madalina Moraru
04 11. 2019

Parlamenul s-a reunit luni, pe 4 noiembrie, de la ora 14:00, într-o ședință extraordinară pentru votul  de învestire a Guvernului Orban. În sală au fost 240 de parlamentari, care și-au exprimat acest vot. În aceste momente sunt numărate voturile, fiind necesare 233 voturi „pentru”, în vederea învestirii Guvernului condus de către Ludovic Orban. Totodată, din primele informații a reieșit faptul că noul Guvern a fost votat, potrivit Digi24.

Moment decisiv pentru Guvernul Orban! Câte voturi a strâns noul Executiv

Moment decisiv pentru Guvernul Orban, în seara de luni, după ce a fost reunit numărul de cel puțin 233 de voturi necesare învestirii pentru noul Executiv. De asemenea, a existat un total de 240 de voturi, din partea celor 240 de parlamentari prezenți. Aceștia și-au exprimat votul secret, prin sistemul de bile. Ședința a fost condusă de către senatoarea PNL Alina Gorghiu. Mai mult, PSD a încercat boicotarea ședinței, pentru că a încercat să nu asigure cvorumul necesar votului. În sală nu au fost prezenți nici președinții celor două camere ale Parlamentului.

„Nu am inclus toate punctele care existau în acordul nostru, dar toate stau la baza guvernării. Alegerile anticipate – în măsura în care va fi posibil, vom susține alegerile anticipate, dar cu condiția să existe un pact politc ca să ne asigurăm că nu aruncăm țara în criză”, a fost de părere Dan Barna (USR), după ce a votat „pentru” Guvernul Orban.

Totodată, în favoarea noului cabinet a fost și Kelemen Hunor, din partea UDMR:

„Votați un guvern responsabil, care va respecta Parlamentul. Pentru sistemul educațional, vom aloca toate resursele care pot fi alocate. Să fim cinstiți, nu putem aloca din primul an 6% pentru educație și 4% pentru infrastructură. Vom aloca atât cât e posibil, respectând deficitul”.

„Vă mulțumesc și aveți încredere în noi”, a declarat Ludovic Orban, la câteva momente după ce a fost anunțat rezultatul votului din această seară.