Moise Guran renunță la jurnalism pentru politică. În ce partid s-a înscris

Moise Guran renunță la jurnalism pentru politică. În ce partid s-a înscris

Moise Guran a anunțat în seara de miercuri că va renunța la cariera sa în jurnalism, în favoarea politicii. Prezentatorul de radio, iar în trecut, și de televiziune, se va retrage definitiv din rolul său în media, pentru a putea să și-l asume pe cel politic. Acesta a anunțat și din ce partid politic va face parte, în cadrul unei intervenții pe postul Europa FM.

Moise Guran renunță la jurnalism pentru politică

„Cele mai grele decizii din cariera unui jurnalist sunt cele în care etica intră în conflict cu deontologia. Etica se referă la binele general al societății, iar deontologia se referă la regulile meseriei. Teoretic, regulile meseriei de jurnalist nu pot intra în conflict cu interesul general al societății, tocmai pentru că ele, regulile respective, sunt gândite pentru a sluji societatea. Și totuși, în practică, lucrurile sunt întotdeauna mai complicate.”, și-a început Moise Guran discursul, de la radio, potrivit g4media.ro.

Moise Guran renunță la jurnalism pentru politică. În ce partid s-a înscris 1
Moise Guran și-a anunțat debutul în politică, în urmă cu puțin timp, la Europa FM

În ce partid s-a înscris?

Moise Guran este pregătit să își asume un nou rol, fiind vorba despre unul în politică, în cadrul alianței USR PLUS. Ar fi avut mai multe discuții și cu liderii acestei grupări, Dan Barna și Dacian Cioloș, după cum și-a completat anunțul, oferit publicului, miercuri.

În vârstă de 45 de ani, Moise Guran este un jurnalist român, dar și prezentatorul și realizatorul emisiunii „România în direct”, de pe postul de radio Europa FM. Acesta a participat, alături de alți membri ai presei, la dezbaterea electorală, pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, din noiembrie 2019.

„(..) Alt exemplu: unui jurnalist nu îi este interzis să devină om politic, dar, dacă tot mai mulți jurnaliști devin oameni politici, atunci credibilitatea generală a breslei scade și rolul presei de câine al democrației este afectat. Și totuși, eu azi, acum, vă anunț că am luat decizia să renunț definitiv la cariera și la rolul meu de jurnalist român pentru a-mi asuma un rol politic în această țară.

Acesta este ultimul mesaj pe care vi-l dau în calitate de jurnalist și este o explicație pentru dumneavoastră, cei care mă urmăriți de atât amar de ani. (…) Vă mulțumesc pentru tot ceea ce mi-ați oferit în acești 26 de ani, vă mulțumesc dumneavoastră ascultătorilor, dar și minunatei echipe a Europa FM”, a mai transmis Moise Guran.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI