Modificare colosală la amenzile de circulație. Avocatul Adrian Cuculis explică ce e nou

Modificare colosală la amenzile de circulație. Avocatul Adrian Cuculis explică ce e nou
Modificare pentru conducătorii auto: ce se întâmplă cu amenzile de circulație?

Noi vești pentru șoferi! Toți conducătorii auto trebuie să ia la cunoștință noua modificare colosală la amenzile de circulație. Avocatul Adrian Cuculis vine cu detalii și explicații pentru cei vizați.

Modificare la amenzile de circulație: explicații de la avocatul Adrian Cuculis

Toți conducătorii auto trebuie să ia asta la cunoștință! Se schimbă modul în care se plătesc amenzile de circulație. Avocatul Adrian Cuculis a venit cu mai multe detalii pentru șoferi. Concret, mustrările primite de la organele de Poliție se vor putea plăti mai ușor.

Camera Deputaților a adoptat un proiect pentru simplificarea procedurilor. Banii pot să fie plătiți într-un cont unic, iar confirmarea plății nu mai este necesar să fie trimisă la Poliție. Adrian Cuculis a declarat că de cele mai multe ori oamenii legii trebuiau să umble după cetățenii vizați cu chitanțierul, iar prin noua metodă totul va fi mai simplu.

„De cele mai multe ori polițiștii trebuiau să umble după ei cu chitanțierul. Lucrurile vor fi mult mai simple acum pentru că majoritatea avem banca pe telefon. Vom putea plăti în acest cont unic, iar ulterior statul urmează să deconteze de acolo pentru fiecare contravenient în parte.”

Acesta a mai susținut și că lucrurile erau mai complicate pentru că amenda ajungea de mai multe ori la Direcția de Taxe și impozite până se reușea plata în termenul de 15 zile. Dacă nu se decontau suficient de bine plățile, se risca executarea silită.

Noua modificare reprezintă un pas important în special pentru că vine în același timp cu intrarea în vigoare a altei legi care vine și spune că statul nu mai poate cere niște documente justificative dacă sunt emise chiar de către el.

„De multe ori treaba asta cu amenzile dădea dureri de cap”

„În momentul în care primeam o amendă contravențională, până reușeam să plătim acea amendă în termenul de 15 zile, amenda respectivă ajungea de cele mai multe ori la Direcția de Taxe și Impozite, iar dacă nu se decontau suficient de bine acele plăți urma să fim executați silit.

De multe ori treaba asta cu amenzile dădea dureri de cap și pentru că nu puteai să îți plătești, de exemplu, impozitul la casă. (…) Este un pas important, mai ales că vine concomitent cu intrarea în vigoare a altei legi care vine și spune că statul nu îți mai poate cere niște documente justificative dacă sunt emise chiar de către el. Înseamnă până la urmă o debirocratizare a întregului sistem.”, spune avocatul Adrian Cuculis pentru Antena 3.