Moderna, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-covid-19. Au spus adevărul: ”Dezvoltăm altul”

Moderna, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-covid-19. Au spus adevărul: ”Dezvoltăm altul”
Anunțul companiei Moderna despre vaccinul dezvoltat împotriva COVID-19

Moderna recunoaște că serul anti-covid-19 pe care îl produce generează mai puțini anticorpi împotriva tulpinii din Africa de Sud. „Dezvoltăm un vaccin alternativ.”

Anunțul Moderna despre vaccinul anti-covid-19: serul generează mai puțini anticorpi contra tulpinii din Africa de Sud

Din studiile efectuate de compania Moderna se arată că vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de firma americană a produs anticorpi care au persistat la 90 de zile după vaccinare. Durata protecție ar putea fi chiar mai lungă, dar acestea erau datele analizate până în decembrie 2020. Din această cauză participanții vor fi urmăriți timp de 13 luni, pentru a verifica protecție pe termen lung.

Oamenii de știință au observat o scădere ușoară și așteptată a nivelului de anticorpi la oamenii vaccinați, dar la un nivel care a rămas ridicat și peste imunitatea naturală observată la foștii pacienți recuperați diagnosticați cu noul virus. Mai mult, nu s-au văzut efecte grave în procesul numit ”faza 1”, care a început în martie.

  • Vaccinul Moderna a fost contractat la începutul lunii martie de către Comisia Europeană.
  • Contractul dintre companie și UE prevede o tranșă de 80 de milioane de doze plus o opțiune care permite solicitarea a până la alte 80 de milioane suplimentare.
  • Contractul cu Moderna va extinde portofoliul deja larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa și care include contractul semnat cu AstraZeneka, ser pentru care nemții au picat pe gânduri.
  • Moderna a lansat un program clinic pentru a crește imunitatea la variantele emergente.
  • Compania promovează o variantă emergentă de rapel candidat (mRNA-1273.351) împotriva variantei B.1.351.

Își păstrează activitatea de neutralizare împotriva tulpinii din Marea Britanie 

Totuși, dozele nu oferă același randament în ceea ce privește tulpina din Africa de Sud, astfel că gigantul farmaceutic va dezvolta o nouă formulă a leacului ce ar oferi același nivel de imunitate, aproximativ 95%, reiese dintr-un studiu realizat recent, scrie The New York Times. Pe de altă parte, este pozitiv în fața noii variante de coronavirus din Marea Britanie.

„Vaccinul COVID-19 produs de Moderna își păstrează activitatea de neutralizare împotriva tulpinilor emergente identificate pentru prima dată în Marea Britanie și Republica Africa de Sud”, precizează compania într-un comunicat de presă.

„În timp ce luptăm să învingem COVID-19, care a creat o pandemie la nivel mondial, credem că este important să fim proactivi pe măsură ce virusul evoluează. Aceste date noi ne întăresc încrederea că vaccinul COVID-19 produs de Moderna ar trebui să ofere protecție împotriva acestor noi tulpini detectate”, precizează Stephane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI