06 oct. 2021 | 14:05

Modalitatea inedită prin care clujenii îşi transformă apartamentele în „vile”

News
Modalitatea inedită prin care clujenii îşi transformă apartamentele în „vile”
Modalitatea inedită prin care clujenii îşi transformă apartamentele în „vile”

Mulți români visează la o casă cu o curte mare, fiind nemulțumiți de apartamentele mici, însă se lovesc de prețuri mult prea mari pentru bugetul lor, mai ales în orașe. Unii dintre ei au găsit o soluție.

Metoda ingenioasă de a transforma apartamentul în „vilă”

O parte din români își mai cumpără un apartament deasupra sau sub ei, montează scări interioare și transformă vechile locuințe în „vile”. De exemplu, un tânăr a auzit de noua modă și a achiziționat apartamentul scos la vânzare de vecini.

Nu era foarte sigur dacă ideea lui ar funcționa, dacă merită investiția sau ce soluții ar avea ulterior pentru a uni cele două apartamente printr-o scară interioară. Prin urmare, a decis să ceară câteva păreri în mediul online.

„Aş avea posibilitatea să achiziţionez apartamentul de sub cel în care locuiesc. Ca şi solutie de comunicare între cele două apartamente mă gândeam la o scară interioară. A implementat cineva o astfel de soluţie? Ce a presupus din punct de vedere autorizări? Aveţi foto?   Nu ştiu cât de SF ar fi, cineva mi-a sugerat chiar varianta unui lift”, a scris bărbatul pe grupul Design interior & amenajări, de pe Facebook.

Ce răspuns a primit bărbatul

Postarea bărbatului a primit destul de multă atenție. Unii i-au spus că deja există români care au făcut așa ceva. De asemenea, și la Cluj există un astfel de apartament, cu scară interioară și uși de intrare la fiecare etaj.

„Nu ştiu unde locuiţi dar, acum câţiva ani, am văzut în Cluj ceva de genul. Apartamente unul deasupra ceilulailt, cu scară interioară. Aveau uşi de întrare pe fiecare etaj. Nu ştiu dacă fuseseră duplex-uri de la început sau modificate după.” Altcineva a dat un exemplu din Bucureşti. 

Un alt internaut a comentat la postare spunând că și în Berceni există un astfel de apartament, însă dacă apartamentele sunt mici, nu prea se merită, spune acesta. Pe cealaltă parte, alții s-au arătat sceptici. Cineva a spus că astfel de proiecte ar exista doar în străinătate.

„Există ce doriţi duneavoastră şi am văzut aşa ceva, dar nu în România. Locuinţa e la etajul 10, iar deasupra şi-a făcut o altă construcţie aproape pe jumătate din acoperişul blocului. Majoritatea structurii este din sticlă, liftul interior tot din sticlă, asemănător cu cel de la City. Deci nu e nimic SF. De aceea şi scriu. Există aşa ceva şi arată superb. Acea familie şi-a permis acest SF. Sunt magistraţi şi procurori.

Mai au alte 2 apartamente în acel bloc unde locuiesc copiii lor. Suprafaţa unui apartament este de peste 100 mp. Era vis. Cine îşi permite, poate face acest lucru şi în ţară, însa cu aprobări şi la începutul construirii blocului. Degeaba faceţi într-un bloc vechi.”

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro