Moarte cumplită pentru un bărbat din Galaţi. A decedat după ce a fost lăsat să aştepte pe o bancă, în frig, un test PCR care i-a ieşit negativ

Moarte cumplită pentru un bărbat din Galaţi. A decedat după ce a fost lăsat să aştepte pe o bancă, în frig, un test PCR care i-a ieşit negativ
Un bărbat din Galaţi a murit, după ce a fost lăsat să aştepte pe o bancă, în frig, un test PCR care

Un bărbat din Galați, în vârstă de 46 de ani, a murit după ce a așteptat, în frig, pe o bancă din curtea spitalului, un test PCR care a ieșit negativ. Bărbatul avea un copil în vârsta de 11 ani.

Oamenii legii au deschis o anchetă

Ancheta a început la Spitalul Județean de Urgență Galați după ce o femeie a reclamat modul în care soțul ei a fost tratat. Ulterior, acesta a decedat în urma unei răceli. Bărbatul a fost plimbat prin spitale, apoi lăsat să aștepte pe o bancă din curtea spitalului, la temperaturi scăzute, rezultatul unui test PCR care s-a dovedit a fi negativ.

Soția bărbatului decedat, Adriana Chirilă, este sigură că soțul ei ar mai fi trăit dacă sistemul medical nu ar fi blocat de procedurile impuse de pandemie. Drama familiei Chirilă a început pe 29 octombrie. Atunci, Florin Chirilă, în vârstă de 46 de ani, a acuzat o ușoară febră și dureri de spate.

Bărbatul a sunat la numărul uni de urgențe pentru a fi testat. A fost programat peste două zile, din cauza numărului mare de solicitări din această perioadă. Acesta este vaccinat, însă i-a fost frică că ar putea fi infectat, așa că și-a făcut două teste rapide la farmacie, ambele care s-au dovedit a fi negative.

Cu toate acestea, starea lui de sănătate s-a înrăutățit peste noapte. Sâmbătă dimineață a decis să meargă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Galați.

Lăsat să aștepte ore în șir, pe o bancă, în frig

Florin Chirilă a fost testat pentru Covid-19 în jurul orei 08:00, apoi a fost lăsat să aștepte o bancă din curtea spitalului, afară, în frig. Acesta a decis să plece pe propria răspundere acasă, după ore în șir de așteptat în frig, în jurului orei 20:00.

Peste noapte i s-a făcut mai rău, iar familia acestuia a sunat la 112. Între timp a venit și rezultatul testului PCR, acesta fiind negativ, așa că bărbatul a fost internat la spital, pe secțiunea medicală. Din primele investigații, se pare că acesta suferise o infecție, însă nu a primit tratament și a fost transferat la Spitalul TBC.

Aici a fost supus unor noi investiții. În urma acestora, medicii au decis că starea lui este prea gravă și au decis să-l transfere la Spitalul Județean de Urgență Galați. Fiind în stare foarte gravă, a fost internat la ATI. Din păcate, a decedat în jurul orei 12:00 noaptea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI