Misterul mumiei descoperite lângă vila lui Ceaușescu din Argeș a fost elucidat. Cine este și cum a ajuns acolo

Misterul mumiei descoperite lângă vila lui Ceaușescu din Argeș a fost elucidat. Cine este și cum a ajuns acolo

Cadavrul mumificat descoperit lângă vila lui Nicolae Ceaușescu din Argeș a fost identificat. Cadavrul a fost dus la Medicină Legală.

Cadavrul mumificat, fără cap, a fost descoperit în weekend de un copil care se juca pe lângă capela de la Micești. Minorul a fotografiat descoperirea șocantă și i-a arătat tatălui său poza.

Bărbatul a sunat imediat la 112, iar anchetatorii s-au deplasat la fața locului și au ridicat cadavrul pentru a-l studia la Medicină Legală. De asemenea, polițiștii din Argeș au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte.

Capela de la Micești – Foto: observator.tv

Cui aparține cadavrul mumificat

Cadavrul mumificat ar aparţine unui membru al familiei lui Istrate Micescu, ministru al Justiţiei în anii ’40, potrivit Mediafax. Surse judiciare susțin că ar fi vorba de o femeie, iar în elucidarea misterului ar putea cântări foarte mult explicația unui muzeograf din zonă.

Acesta le-a povestit anchetatorilor că, în 1947, mai mulți muncitori ar fi profanat mormântul unei boieroaice. Acesta a fost descoperit în timpul unor lucrări de renovare. Ar fi deschis și sicriul cu pricina pentru a căuta bijuterii sau alte obiecte care puteau fi valorificate.

Muzeograful vine apoi cu o ipoteză șocantă: pentru că muncitorii nu au găsit nimic ce putea fi valorificat, s-au jucat fotbal cu capul trupului descoperit în mormânt.

Cadavrul mumificat va fi ținut la Serviciul de Medicină Legală, până când vor apărea persoane descendente din familie care să dorească să-l înhumeze.

Cine a fost Istrate Micescu

Istrate Micescu s-a născut la Ploiești, în 1881, și a ocupat funcția de avocat la începutul anilor 90. De asemenea, el a ocupat și funcția de ministru de Externe și ministrul al Justiției.

După 1945, Regele Mihai i-ar fi pus la dispoziţie avionul său personal pentru a pleca din ţară ca să formeze un guvern în exil, dar Istrate a refuzat această ofertă, potrivit Adevărul.

După ce comuniștii au preluat puterea, Istrate Micescu a fost arestat. A murit, în 1951, în penitenciarul Aiud.

Urmăriți Playtech.ro și pe