Reprezentanții Kaufland România au anunțat lansarea unui proiect nou: Carmangeria Gourmet. Este un concept premium de raion de produse din carne. Aceasta este deschisă în primă fază în magazinul din Barbu Văcărescu.
„Carmangeria a fost creată ca o vitrină specială, cu carne proaspătă, de calitate premium. În cadrul acesteia, reprezentanții carmangeriei oferă consultanță în pregătirea cărnii; sortimente premium din carne, prin rotație, cu specialități noi, unele dintre ele pregătite chiar în carmangerie, precum frigărui la grătar, coaste la grătar, berbecuț la grătar, purcel la cuptor, miel la cuptor sau fripturi de vită. Totodată, în cadrul carmangeriei, se vor oferi și servicii noi: tocare, frăgezire și feliere carne”, susțin reprezentanții retailerului.
Un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a inclus carnea procesată pe lista produselor cu cel mai mare risc cancerigen, iar carnea roșie în următoarea grupă de risc.
„Nu e un risc foarte mare pentru populație. Nu e o îngrijorare deosebită, în condițiile în care există un aport limitat, în limitele fiziologice, pentru organismul uman. Dacă, totuși, se depășește, atunci există riscul pentru apariția unor semne. Carnea, prin procesare, poate aduce riscul pentru apariția cancerului. OMS nu face decât să sublinieze un lucru cunoscut, deci nu este un lucru nou, numai că acum a fost evaluat la dimensiuni mondiale.
0,85 grame de proteină pe kg corp recomandăm noi, asta înseamnă că un om poate să mănânce cam o friptură pe zi, pentru un adult. Eu vă dau echivalentul de proteine. Din punct de vedere al cărnii procesate, să zicem chiftelele sau mezelurile, mai mult de 4-5 chiftele pe zi sau 3-4 felii de salam ar fi suficiente pe zi”, a lămurit nutriționistul Tiberiu Mogoș.