Mirosul care te avertizează că ești în pericol, la piscină. Ce trebuie să faci, imediat

Mirosul care te avertizează că ești în pericol, la piscină. Ce trebuie să faci, imediat
Pericolul de la piscină. Ce miros te avertizează

Vara a venit și îți dorești să petreci orice clipă liberă pe care o ai la piscină? Probabil toată lumea simte la fel! Totuși, există câteva pericole ascunse ce ar putea să fie fatale dacă nu alegi să respecți anumiți pași pentru siguranța ta.

Pericolul ascuns de la piscină. Cum trebuie să te ferești

În cazul în care mergi la piscină sau la ștrand vara, trebuie să îți iei anumite măsuri de proecție. Un miros bizar pe care îl simți în aceste locuri poate să îți dezvăluie că ești în pericol, așa că trebuie neapărat să ieși din apă.

Vremea capricioasă îți poate schimba ziua petrecută la piscină, chiar dacă temperaturile ridicate ne fac să mergem în astfel de locuri pentru relaxare. Se pare că un anumit miros ar indica că un fenomen violent se apropie, așa că este necesar să renunți la înot.

Mirosul de ozon te avertizează că ești în pericol dacă ești în piscină, potrivit Best Life Online. Acesta anunță o furtună, formându-se în momentul în care fulgerul separă atomii de oxigen și formează un nou gaz compus din trei atomi de oxigen.

Ce miros de la piscină te avertizează cu privire la pericol. Mare atenție!

Cum îți dai seama, de fapt, că ești în pericol? Ozonul are un miros specific, fiind dulceag, dar și înțepător. Din păcate, el poate să fie ușor confundat cu mirosul de cloramină, specific piscinelor, amintind de înălbitor sau clor.

Totuși, în cazul în care știi că în ziua în care te-ai decis să mergi la piscină este posibil ca vremea să fie capricioasă, ferește-te de a intra în apă. Ozonul poate provoca mari probleme de sănătate, printre care inflamațiile tractului respirator.

Furtunile pot să provoace mari pagube, chiar dacă mulți nu se gândesc la probleme atunci când își dau seama că se pot răcori pe caniculă. Mirosul de ozon oferă un indiciu cu privire la dezastrul ce este pe cale să se producă dacă oamenii rămân în piscină.

Cum te poți salva de la tragedie

Românii ar trebui să se adăpostească dacă simt mirosul bizar ce indică un fenomen meteorologic violent. În SUA, 90 de persoane ce se aflau în apă pe timpul unei furtuni au fost ucise între 2006 și 2019, de aceea este important să renunțăm la micile plăceri pentru a ne proteja.

Nici măcar piscinele interioare nu sunt sigure atunci când vine vorba despre fenomenele violente. Aproximativ 32% din rănile provocate de fulgere apar în interior, așa că siguranța persoanelor dragi este mai importantă ca distracția la piscină pe timp de furtună.