Miroase a canalizare la tine în baie? Ce s-a întâmplat, de fapt, cu instalația ta sanitară
Mirosul neplăcut de la canalizare te poate pune pe fugă, de multe ori, din propria baie. În timp ce mulți încearcă să rezolve această problemă prin diferite produse ce au un miros plăcut, totul are legătură, de fapt, cu instalația.
Mirosul din baie îți face probleme? Ce trebuie să faci, de fapt
În cazul în care ai folosit numeroase produse de curățenie pentru a încerca să rezolvi problema, află că nu totul poate să fie rezolvat în acest mod. Din păcate, mirosul neplăcut o să îți dea bătăi de cap în momentul în care ai musafiri, așa că trebuie să vezi de unde vine problema.
Mirosul neplăcut de canalizare poate să vină de la țeava de scurgere uscată. Aceasta ar trebui să fie plină cu apă pentru a nu lăsa gazele din țeava de scurgere să își facă loc la suprafață, dar, dacă umiditatea este scăzută, nu o să mai existe nicio barieră între o mireasmă bizară și baia ta.
Scurgerile căzilor de baie sau ale chiuvetelor pot să fie înfundate, mai ales pentru că acolo se adună diferite sedinmente de la geluri de duș, săpunuri, piele moartă sau fire de păr. Trebuie neapărat să te asiguri că scurgerile sunt curățate de multe ori pentru a nu exista probleme.
De asemenea, pot exista mai multe situații ce pot să ducă la un miros neplăcut în baie. De multe ori, țeava se poate crăpa sau chiar sparge, așa că este important să chemi un specialist cât se poate de repede dacă este cazul pentru a nu te mai confrunta cu aceste neplăceri legate de locuința ta.
Cum scapi de mirosul neplăcut din baie. Rezultatele sunt uluitoare
Chiar dacă produsele ce se găsesc în comerț sunt diverse, trucurile bio câștigă popularitate printre gospodine. Multe se folosesc de diferite ingrediente simple și ieftine pentru a curăța suprafețe dificile din casă, dar și pentru a scăpa de mirosul neplăcut din baie.
Poți să prepari o soluție folosind 100 g de bicarbonat de sodiu, 200 ml de oțet alb și 500 de ml de apă fierbinte. Pune apa la fiert și așteaptă să dea în clocot, apoi adaugă oțetul, amestecând foarte bine. Începe prin a turna bicarbonatul pe țeava de scurgere, iar, ulterior, soluția din oțet și apă.
Lasă totul așa peste noapte pentru ca ingredientele să aibă timp să acționeze. Dimineața, la prima oră, este important să lași apa să curgă pentru câteva minute. O să observi că problema ta a fost rezolvată folosind doar câteva ingrediente ce se regăsesc în locuințele tuturor românilor!