Mirel Rădoi tună și fulgeră! L-a exclus definitiv de la națională, nu e cale de întoarcere

Mirel Rădoi tună și fulgeră! L-a exclus definitiv de la națională, nu e cale de întoarcere
Mirel Rădoi începe campania de calificare cu un scandal

Antrenorul Mirel Rădoi și Naționala României sunt în febra calificărilor la Cupa Mondială de anul viitor. Selecționerul e bazează pe un lot considerabil, dar sunt și accidentări. Acest aspect face un pic mai complicat alinierea primului XI. Primul meci în campania de calificare este cu Macedonia de Nord, joi, pe 25 martie. Informațiile de ultimă oră anunță și un scandal și o decizie dratică a antrenorului Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi începe campania de calificare cu un scandal

Campania de calificare la Campionatele Mondiale de anul viitor începe joi, pe 25 martie, cu meciul împotriva Macedoniei de Nord. Mirel Rădoi își anunța la finele săptămânii trecute lotul pe care se va baza în acest prim meci.

Numai că informațiile de ultimă oră anunță o decizie drastică a selecționerului Mirel Rădoi, după ce unul din jucători i-ar fin enervat pe selecționer și secundul, Nicolae Dică, conform GSP.ro.

Jucătorul este portarul CFR-ului Cluj, Cristi Bălgrădean, spun surse aproiate selecționerului. Acesta, alături de Florin Niţă, Ionuţ Radu şi David Lazar ar fi trebuit să facă parte din lotul de portari ai Naționalei în campania de calificare la mondialele de anul viitor. Conform surselor, portarul CFR-ului nu ar fi făcut antrenamentele așa cum ar fi trebuit, acest lucru deranându-l foarte tare pe Mirel Rădoi.

Aceleași surse spun că selecționerul a decis că nu va mai apela la serviciile acestuia. Se pare că acest comportament l-ar fi deranjat și pe secudnul lui Mirel Rădiu, Nicolae Dică. Cei doi ar fi luat, unanim, decizia de a nu-l mai convoca la lot, nu numai acum, ci niciodată. Se pare că decizia a fost influențată și de revenirea la lotul CFR-ului a lui Arlauskis care i-a luat locul de titular, dar și pe fondul indisciplinei de la antrenamente.

Conflict mocnit între selecționer și Bărglădean

Cei doi au un istoric al conflictelor, după ce în 2020 Mirel Rădoi a apelat la serviciile sale în meciurile pentru Campionatele Europene. Randamentul goalkeeper-ului de la CFR nu a fost unul la înălțimea cerințelor selecționerului Mirel Rădoi.

Conflictul a escaladat și după unele declarații făcute în spațiul public de Cristi Bălgrădean. La dorințele portarului de a fi rechemat la Națională, declarate public, Mirel Rădoi, vădit nemulțumit de rezultatele acestuia declara:

”L-am văzut şi pe Bălgrădean spunând că se aştepta să fie chemat… O să trebuiască cât de curând să stăm să ne scoatem pălăria în faţa lor, să stăm să îi convocăm doar pe cei care vor, nu după ce gândim noi. Văd că deja suntem traşi la răspundere.

Mie discuţiile astea nici nu îmi plac să le fac publice şi, dacă era nemulţumit, cred că putea să sune şi să îi explic cu argumente de ce şi cum. Până acum nu a vorbit de lucrurile astea, a vorbit tocmai acum”, a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

Lotul Naționalei anunțat de Mirel Rădoi pentru campania de calificare

  • PORTARI: Florin Niță , Ionuț Radu,, David Lazar;
  • FUNDAȘI: Vasile Mogoș, Ionuț Nedelcearu, Alin Toșca, Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Mario Camora, Ovidiu Popescu, Nicușor Bancu;
  • MIJLOCAȘI: Răzvan Marin, Alexandru Crețu, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Alexandru Maxim, Erik Bicfalvi, Valentin Mihăilă, Dennis Man, Florin Tănase, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău;
  • ATACANȚI: Claudiu Keșeru, George Pușcaș.

 

Meciurile programate în campania de calificare la CM 2022

  • 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională)
  • 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)
  • 31 martie: Armenia – România, ora 19:00

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI