Mirel Rădoi, testat pozitiv cu virusul covid-19. Ce a pățit după vaccinare

Mirel Rădoi, testat pozitiv cu virusul covid-19. Ce a pățit după vaccinare
Mirel Rădoi, testat pozitiv cu virusul covid-19 după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin

Mirel Rădoi, Nicolae Dică, Denis Haruț și Larisa Iordache sunt personalitățile din lumea sportului care s-au arătat fanilor în timp ce le era administrată prima doză de vaccin anti-COVID-19. Selecționerul echipei naționale de fotbal nu a fost însă așa de norocos precum colegii săi. Federația Română de Fotbal a anunțat că acesta a contractat noul virus înainte de a-și face rapelul.

Mirel Rădoi a fost testat pozitiv cu virusului COVID-19 înainte de a-și face rapelul

Federația Română de Fotbal a anunțat marți că Mirel Rădoi a fost depistat pozitiv la noul coronavirus, în urma unui test efectuat luni la Casa Fotbalului. În aceste condiții, conferința de presă programată să se desfășoare miercuri, 17 martie, la Casa Fotbalului, cu prilejul preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, nu va mai avea loc. Selecționerul va efectua teste suplimentare în următoarele zile pentru clarificarea situației, precizează FRF.

„Am efectuat luni, 15 martie, un test COVID care, din păcate, a ieşit pozitiv. Nu am simptome acum. Îmi doresc din tot sufletul să fi fost o eroare sau, în cel mai rău caz, ca perioada de 14 zile să fie aproape de final în cazul meu astfel încât să putem începe normal pregătirea partidelor”, a declarat Mirel Rădoi, conform unui comunicat transmis de FRF.

Expert în sănătate publică, despre infectarea după prima doză de vaccin

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, a răspuns unei întrebări adresate de din ce în ce mai mulți oameni: Mai fac rapelul dacă mă infectez după prima doză de vaccin?

„Întrebare: ce fac dacă după ce am primit prima doză mă infectez și încep să am simptome sau sunt testat pozitiv. Mai iau rapelul sau nu? Răspunsul meu este da.

Atunci când primiți prima doză a vaccinului, primiți doar informația despre cum să vadă organismul vostru proteina țepusă, iar sistemul vostru imunitar recunoaște proteina și începe să sintetizeze anticorpi, pregătește organismul pentru lupta împotriva virusului atunci când vei fi infectat”, a explicat specialistul pe Facebook.

Imunitatea începe să se instaleze la 12 zile de la prima doză de vaccin. Înainte de administrarea lui, dar și în acele 12 zile, oamenii sunt expuși la boală. Mai mult, dacă după ce a fost administrată prima doză a serului anti-COVID-19 apar simptome sau chiar un test pozitiv, boala își va urma cursul. „Veți avea simptome mai ușoare sau mai severe, veți fi spitalizat sau nu, dar la după începerarea simptomelor, veți primi și rapelul”, a punctat Cherecheș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI