Mirel Rădoi, cuvinte mari despre Ianis Hagi: „El este decarul meu la echipa națională”

de: Gabriel Esanu
08 07. 2020

Ianis Hagi a fost transferat la Glasgow Rangers, unde se pare că va primi un rol central în echipă. Lucru care nu s-a întâmplat pentru român la Fiorentina și nici la Genk. În condițiile în care Ianis va juca mai mult în următoarea perioadă, selecționerul Mirel Rădoi va conta pe el la echipa națională. Ba chiar este văzut de Rădoi drept cel mai potrivit pentru a purta tricoul cu numărul 10 al echipei naționale. Selecționerul a mai menționat câteva nume, dar a insistat că Hagi jr. rămâne prima variantă.

Ianis Hagi, decarul lui Mirel Rădoi la echipa națională. Ce variante ar mai avea selecționerul

„Avem mulți jucători care pot purta tricoul cu numărul 10. Începem cu Ianis, Budescu, Nistor, Stanciu, Cicâldău, Maxim. Sunt 6 la prima strigare. Să nu mai spun Alexandru Băluță. Spre exemplu, Eric Bicfalvi joacă numărul 10 la echipa de club. Jucătorul în care noi credem că poate juca numărul 10, trebuie să vrea tricoul. Dacă spune că nu îl vrea, atunci e clar. Ianis e decarul meu, am mai spus-o”, a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

Ianis Hagi a fost achiziționat definitiv de Glasgow Rangers, la începutul lunii, pentru 3,5 milioane de euro. Atacantul a impresionat în returul acestui sezon și chiar a fost nominalizat de scoțieni pentru titlul de cel mai bun tânăr jucător al echipei în sezonul din Scotish Premier League. Ianis Hagi a jucat pentru toate reprezentativele de junoiori ale României, iar la echipa mare a adunat 10 selecții, fără să marcheze.

Mirel Rădoi a fost numit selecționerul României în noiembrie 2019, dar nu a apucat să debuteze pe banca „tricolorilor” într-un meci oficial. În toamnă, sub comanda lui Rădoi, Ianis și compania vor juca în Liga Națiunilor și în barajul pentru Euro 2021. Norvegia, Irlanda de Nord și Austria sunt adversarele din Liga Națiunilor, iar în barajul pentru Euro vom înfrunta Islanda. Iar în cazul unei victorii, pe învingătoarea dintre Ungaria și Bulgaria.