Mircea Sandu a dezvăluit cum a început Gică Hagi afacerile din România. „Eu și premierul l-am ajutat să ia hotelul Iaki. I-am dat 300.000 de euro de la UEFA pentru baza de la Ovidiu”

de: Sorin Barbu
24 10. 2022

Gică Hagi conduce cea mai cunoscută academie de fotbal din România, dar și clubul de fotbal Farul Constanța. Mulți dintre jucătorii crescuți de el au ajuns titulari la echipa națională, dar și la formații din campionate puternice din Europa. Mircea Sandu a acordat un interviu în care a dezvăluit cum și-a început fostul căpitan al echipei naționale afacerile din România și, implicit, cum a demarat investiția de la Ovidiu.

Mircea Sandu a dezvăluit cum a început Gică Hagi afacerile din România

Gică Hagi strigă de mai multe luni că statul trebuie să implice și să ajute sportul, prin investiții directe, dar și printr-o lege prin care marile companii să fie interesate să-și lege numele în acest domeniu. Mircea Sandu a condus aproape două decenii și jumătate fotbalul românesc și a acordat un interviu în care pune declarațiile antrenorului într-o lumină nouă. Gică Hagi a fost sprijinit serios să-și înceapă afacerile din România.

„Eu l-am ajutat, cu prietenii mei și cu prim-ministrul Radu Vasile, să participe ca să achiziționeze hotelul pe care îl are la Mamaia”, a declarat Mircea Sandu într-un interviu acordat gsp.ro.

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal a dezvăluit și cu câți bani a fost ajutat Gică Hagi din fondurile de la UEFA.

„Păi, să nu uităm că eu l-am ajutat după aia pe Hagi! Am venit cu acea propunere într-un proiect al UEFA să-i alocăm 300.000 de euro în dezvoltarea bazei de la Ovidiu”, a mai spus fostul președinte al Federației Române de Fotbal.

Mircea Sandu a fost 24 de ani președintele Federației Române de Fotbal. De numele lui se leagă cea mai importantă performanță din istoria echipei naționale: calificarea în sferturile de finală de la Campionatul Mondial din anul 1994. Gică Hagi a fost căpitanul tricolorilor, iar apoi a fost și selecțioerul primei reprezentative în preliminariile Campionatului Mondial din anul 2002. A ratat calificarea și mandatul său s-a terminat după doar cinci luni.