Mircea Lucescu vrea să plece la Dinamo Kiev. Antrenorul român, mesaj direct la conferința de presă – VIDEO

de: Sorin Barbu
29 08. 2022

Mircea Lucescu vrea să plece de la Dinamo. A spus acest lucru la finalul meciului în care Dinamo Kiev a fost învinsă cu 3-0 de Dnipro, în prima partidă pe care a disputat-o în campionatul din Ucraina. Antrenorul român este supărat pe cei care conduc clubul și le-a reproșat că duelul nu s-a disputat la Kiev.

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev au pierdut la scor de neprezentare primul meci din campionat

Mircea Lucescu a început campionatul din Ucraina cu un eșec dezastruos. Dinamo Kiev a jucat la Lvov și a pierdut cu 3-0 meciul cu Dnipro, considerat pe teren propriu. Echipa antrenorului român a pierdut după ce adversarii au dat lovitura pe contraatac. Sarapii, Pihalionok și Rubcinski au dat marcat golurile care au adus primele puncte echipei lui Kucer, formație calificată în grupele Conference League.

A fost un meci în care jucătorii formației din Kiev au continuat prestația slabă din dubla cu Benfica Lisabona din play-off-ul Champions League. Asta după ce echipa din Ucraina trecuse de două tururi preliminare din cea mai importantă competiție inter-cluburi.

„Este o mare greșeală a conducerii noastre. Eu am vrut de la început să jucăm la Kiev, jucătorii sunt plecați de aproape două luni. Am cerut asta încă dinaintea meciurilor cu Benfica (n.r. dubla din play-off-ul Champions League). A fost o greșeală care ne-a costat astăzi. S-a văzut că jucătorii nu sunt concentrați la joc.

Din păcate ne-am întors în meciurile de campionat cu aceleași probleme de arbitraj, cred că în repriza a doua s-au jucat doar 15 minute, ceea ce face ca jucătorii să fie și mai încărcați”, a declarat furios „Il Luce”.

Mircea Lucescu vrea să-și dea demisia de la Dinamo Kiev

A fost foarte clar că Mircea Lucescu este foarte afectat de acest eșec. Când a fost întrebat despre posibilitatea ca Zabarnîi să plece, antrenorul român a ripostat și a vorbit despre posibilitatea unei demisii.

„Nu știu de niciun transfer. Ar putea fi ultimul meu meci la Dinamo Kiev. Nu, nu. Vorbesc foarte serios!”, a declarat Mircea Lucescu.

Anunțul lui Mircea Lucescu este unul surprinzător. Antrenorul român a ales să rămână la formația din Ucraina chiar dacă țara este lovită de război, iar echipa nu se bazează decât pe un jucător străin: polonezul Tomasz Kędziora. Conducătorii formației au spus mereu că apreciază gestul lui „Il Luce” și au transmis că acesta are parte de tot sprijinul de care are nevoie.

Dinamo Kiev va participa în grupele Europa League unde va înfrunta Rennes (Franţa), Fenerbahce (Turcia), AEK Larnaca (Cipru).