Mircea Lucescu, prea sărac pentru Ianis Hagi. Secretul dezvăluit de antrenor: ”L-am umilit”

Mircea Lucescu, prea sărac pentru Ianis Hagi. Secretul dezvăluit de antrenor: ”L-am umilit”
Ce secret a dezvaluit Mircea Lucescu

Mircea Lucescu și-a finalizat vacanța de iarnă în țară și a reînceput munca la Kiev. Cel mai galonat antrenor român a acordat un interviu în exclusivitate pentru Playsport.ro, unde a vorbit și despre Ianis Hagi, fiul celui mai bun fotbalist din toate timpurile, Gheorghe Hagi.

Mircea Lucescu, prea sărac pentru Ianis Hagi

Acesta a spus cum se vede cariera lui Ianis Hagi prin ochii unuia dintre cei mai buni antrenori români.

”Să fiți siguri că, în curând, va avea declicul pe care îl așteaptă toată lumea și va deveni mare. Poartă povara imensă a numelui, de aceea l-am îndrumat pe Răzvan să se facă portar, să nu fie comparat în permanență cu mine. Ianis ar fi avut nevoie de un antrenor ca mine, care știe să lucreze cu tinerele talente. Dar a fost prea scump și nu mi-am permis să-l cumpăr. Să nu uităm că pe Gică Hagi eu l-am pregătit pentru Mondialul din America, atunci cînd l-am luat la Brescia  de la Real Madrid. Atunci l-am umilit, l-am făcut gras, l-am ținut și rezervă în Serie B, ca să-i lucrez orgoliul, și știm ce a ieșit”, a mărturisit Mircea Lucescu. 

Mergând la Kiev, Mircea Lucescu se luptă cu Șahtior, propria sa creație. Prin urmare, antrenorul român a mărturisit că îi este foarte dificil. Iată de ce.

”Sigur, este foarte greu, e ca și cum m-aș lupta cu mine însumi. Am spus-o, unde merg fac treaba ca și cum aș sta acolo 100 de ani. Răzvan se desprinde mai ușor, eu, nu.”

Ce sfat are pentru Mirel Rădoi

Tot Mircea Lucescu a dat un sfat și pentru Mirel Rădoi, care a declarat, la un moment dat, că ar vrea să antreneze o echipă de club în detrimentul echipei naționale.

”El știe cel mai bine ce vrea. Dar, îl sfătuiesc să se decidă. Dacă vrea la club, să meargă acum, pentru că mai târziu îi va fi mult mai greu”, a spus Mircea Lucescu, care a fost antrenor de națională și de club, deopotrivă.

Mircea Lucescu s-a născut pe data de 29 iulie 1945 în București. Acesta este un antrenor român de fotbal și fost jucător. De asemenea, Mircea Lucescu este unul dintre cei mai titrați antrenori din istoria fotbalului. Ca și jucător, acesta a activat în principal la echipa Dinamo București între 1964 și 1977, iar ca antrenor a condus printre altele echipa națională a României, dar și echipele Corvinul Hunedoara, Dinamo București, Brescia, Reggiana, Rapid București, Internazionale Milano, Galatasaray, Beşiktaş Istanbul, Șahtar Donețk și Zenit Sankt Petersburg. Între anii 2017 și 2019, Mircea Lucescu a fost selecționer al reprezentativei Turciei. De menționat este că în anul 2015, Lucescu a devenit al cincilea om care a antrenat 100 de meciuri în Liga Campionilor UEFA, după Alex Ferguson, Carlo Ancelotti, Arsène Wenger și José Mourinho.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI