Mircea Lucescu a făcut istorie! Performanța lui a devenit record european

Mircea Lucescu a făcut istorie! Performanța lui a devenit record european
Mircea Lucescu bate record dupa record ca antrenor

Mircea Lucescu aduce succesul cu el, indiferent la ce echipă ajunge antrenor. După 12 ani fabuloşi, în care a câștigat 22 de trofee cu clubul Şahtior Doneţsk, acum a început să facă furori cu clubul Dinamo Kiev, acolo unde antrenează în momentul de față.

Mircea Lucescu face istorie în fotbalul internațional. Performanțele antrenorului român au devenit record european

Mircea Lucescu este visul oricărui patron de club de fotbal. Unde ajunge Mircea Luceascu antrenor se întâmplă minuni. Cifrele acestui început de sezon vorbesc de la sine după venirea sa la clubul Dinamo Kiev. Are şapte victorii, un egal și zero înfrângeri.

Mircea Luceascu aredeja în palmares un trofeu cu Dinamo Kiev, Supercupa Ucrainei, pe care a câștifat-o în fața echipei pe care el a antrenat-o, Şahtior. Este lider în campionat după patru runde şi tocmai a calificat Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor, după patru ani în care echipa nu a mai ajuns în această fază.

Milionarul Igor Surkis, patronul Dinamo Kiev, și Mircea Lucescu
Milionarul Igor Surkis, patronul Dinamo Kiev, și Mircea Lucescu

Echipa lui Mircea Lucescu și-a călcat în picioare adversarii

Astfel, marţi, elevii lui Mircea Lucescu au făcut scorul serii în Europa, în returul cu Gent, locul 2 în stagiunea precedentă în Belgia. Dinamo Kiev afost oricum favorită la calificare, după victoria din manşa tur, în deplasare, scor 2-1.

În retur însă, ucrainenii, pur şi simplu, şi-au făcut de râs adversarii: 3-0 (Buyalskyi 9, de Pena 36-penalty, Rodrigues 49-penalty).

Mircea Lucescu a stabilit un record european

Cu dubla victorie, scor 5-1 la general, Dinamo Kiev a mers în grupele Ligii Campionilor, în timp ce belgienii de la Gent, echipa care l-a demis pe Ladislau Boloni după doar 25 de zile, va juca în grupele Ligii Europa.

În plus, antrenorul Mircea Lucescu a stabilit şi un record european, prin calificarea în grupele celei mai importante competiţii intercluburi din lume.

Mircea Lucescu, cel mai bătrân antrenor care a ajuns în această fază

Astfel, la 75 de ani, românul Mircea Lucescu va deveni cel mai vârstnic antrenor care se va afla pe banca unei echipe, care a ajuns în această fază. Până în prezent, recordul a fost deţinut de antrenorul neamţ Jupp Heynckes.

Acesta, în anul 2017, la vârsta de 72 de ani, el a avansat cu echipa Bayern Munchen, până în semifinalele Ligii Campionilor, unde a fost învins de echipa Real Madrid, cu scorul 3-4 la general.

Mircea Luceascu, singurul antrenor care a dus două echipe din Ucraina în faza grupelor Ligii Campionilor

Revenind la Mircea Lucescu, acesta a mai stabilit un record. Este primul antrenor care duce atât Şahtior Donetsk, cât şi Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor. Cu fotbaliștii de la Șahtior Doneţk Mircea Luceascu a avut nu mai puțin de nouă prezenţe în această fază.