Mircea Lucescu a făcut anunțul în această dimineață: „E ceva extraordinar!”

Mircea Lucescu a făcut anunțul în această dimineață: „E ceva extraordinar!”
Mircea Lucescu, mandru de echipa Dinamo Kiev

Mircea Lucescu nu se dezminte și face minuni la orice echipă pe care o antrenează. Mircea Lucescu, 75 de ani, a vorbit după calificarea lui Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor. Formația lui Mircea Lucescu a învins-o în play-off și în retur pe Gent, scor 3-0 (2-1 în tur).

Mircea Lucescu a făcut anunțul așteptat de toată lumea. ”E o performanță extraordinară”

Mircea Lucescu a făcut performanță la toate echipele unde a a ajuns ca antrenor. Acum, Mircea Lucescu a calificat-o în grupele Ligii Campionilor pe Dinamo Kiev. Echipa lui Mircea Lucescu a învins-o în play-off și în retur pe Gent, scor 3-0  și 2-1 în tur. Celelalte rezultate ale serii: Ferencvaros – Molde 0-0 (3-3 în tur), Omonia Nicosia – Olympiakos 0-0 (0-2 în tur). Astfel, Ferencvaros și Olympiakos s-au calificat în grupele Ligii Campionilor.

Mircea Lucescu s-a arătat încântat de fundașii pe care îi are la echipă. Atât a avut doar să reproșeze propriei echipe relaxarea din a doua repriză a meciului. În rest, antrenorul român a spus că este o performanță extraordinară și că pentru meciurile din grupe se vor pregăti și mai bine.

Igor Surkis si Mircea Lucescu
Igor Surkis si Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, mândru de fundașii de la Dinamo Kiev

„Această linie de fundaşi a făcut faţă meciurilor. Cred că singurul factor care a influenţat negativ meciul a fost relaxarea din repriza a doua, de care a profitat adversarii noştri.

E o performanţă extraordinară şi vreau să le mulţumesc băieţilor mei pentru această calificare. Avem timp să ne pregătim mai bine pentru meciurile din faza grupelor”, a spus Mircea Lucescu, după finalul jocului.

Mircea Lucescu a dus Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor. Obiectiv îndeplinit

Mircea Lucescu, prin calificarea cu Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor, și-a îndeplinit încă un obiectiv. La doar două luni de când a fost adus la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a mai reușit un triumf important în cariera lui de antrenor, respectiv calificarea echipei în grupele Ligii Campionilor, după ce aceasta a fost privată timp de patru ani de acest lucru.

În prealabil, Mircea Lucescu câștigase și Supercupa Ucrainei, chiar în fața lui Șahtior, echipa la care antrenorul român a scris istorie.

Mircea Lucescu a vrut să plece de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a vrut să plece în vară din cauza unor suporteri car îi făceau zile negre. Patronul echipei, milionarul Igor Surkis, nu a fost de acord ca din cauza unei mâini de oameni, Mircea Lucescu să se retragă de la echipă, astfel că a pus mâna pe telefon și l-a rugat pe antrenor să nu apeleze la soluția radicală de a părăsi echipa.

”Nu pot să accept ca proprii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul”, spunea Mircea Lucescu înainte de afi convins de Surkin să rămână la echipă.